Κίνα: Πολύ χειρότερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Πολύ χειρότερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις
Αυξήθηκαν κατά το απογοητευτικό ποσοστό του 2,5% τον Αύγουστο σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Και η βιομηχανική παραγωγή χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις.

Οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας αυξήθηκαν κατά το απογοητευτικό ποσοστό του 2,5% τον Αύγουστο σε σχέση με έναν χρόνο πριν καθώς η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με το χειρότερο ξέσπασμα του κορονοϊού από την αρχική του εξάπλωση στις αρχές του 2020. Τα στοιχεία που δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία της Κίνας υπολείπονταν σημαντικά σε σχέση με την αύξηση κατά 7% που είχαν προβλέψει οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

Αλλά και η βιομηχανική παραγωγή ήταν ελαφρώς χαμηλότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις, καταγράφοντας άνοδο 5,3%, έναντι προβλέψεων για 5,8%.

Οι επενδύσεις σταθερού εισοδήματος για τους πρώτους 8 μήνες του έτους αυξήθηκαν κατά 8,9% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, έδειξαν τα στοιχεία.

Έως τα μέσα Αυγούστου, η ηπειρωτική Κίνα είχε θέσει υπό έλεγχο την ξαφνική εξάπλωση στα τέλη Ιουλίου, της έντονα μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα. Στο πλαίσιο της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» του Πεκίνου, οι αρχές είχαν επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τοπικά lockdowns εντός της χώρας για μεγάλο μέρος των θερινών διακοπών.

«Είναι δύσκολο για τις λιανικές πωλήσεις να επιστρέψουν στους προ πανδημίας ρυθμούς ανάπτυξης υπό την πολική μηδενικής ανοχής», σχολιάζει ο Larry Hu, επικεφαλής οικονομολόγος για την Κίνα της Macquarie. «Το πόσο θα διατηρήσει τη στρατηγική της η κυβέρνηση εξαρτάται από το ρυθμό εμβολιασμού και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider