Αρνητικό κλείσιμο εβδομάδας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικό κλείσιμο εβδομάδας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Στην αγορά της Ισπανίας οι μεγαλύτερες απώλειες, θετική εξαίρεση για την Παρασκευή το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν την τελευταία μέρα συνεδριάσεων της εβδομάδας οι δείκτες των περισσότερων μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να σημειώνει τη δεύτερη συνεχόμενη αρνητική εβδομάδα, για πρώτη φόρα από τον Απρίλιο.

Οι επενδυτές συνέχισαν στο κλίμα νευρικότητας των περασμένων ημερών, αποτιμώντας τις χθεσινές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για μείωση στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων του κορονοϊού (PEPP).

Στο επίκεντρο των προβληματισμών για την πορεία της ανάκαμψης στην Ευρωζώνη βρίσκονται οι πληθωριστικές πιέσεις και τα ενδεχόμενα νέα lockdown που μπορεί να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις των χωρών εξαιτίας του νέου κύματος κορονοϊού. Υπενθυμίζεται πως χθες, η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε πως η ανάκαμψη της Ευρωζώνης θα κριθεί από τη μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα της νόσου και από τα προγράμματα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έπεσε 0,26% στις 466.34 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 υποχώρησε 0,16% στις 4.170 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,07% στις 7.029 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έχασε 0,09% στις 15.609 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 διολίσθησε 0,31% στις 6.663 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MΙΒ στο Μιλάνο συγκέντρωσε απώλειες 0,86% στις 25.686 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έπεσε 1,205 στις 8.695 μονάδες.

Μάκρο

Η οικονομία της Βρετανίας αναπτύχθηκε ελάχιστα τον Ιούλιο, καθώς η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα έλαβε χώρα μετά την χαλάρωση των περιορισμών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή. Η οικονομική παραγωγή αυξήθηκε μόλις 0,1% τον Ιούλιο, δήλωσε το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών, η μικρότερη μηνιαία αύξηση από τον Ιανουάριο όταν η Βρετανία μπήκε σε νέο πανεθνικό lockdown. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση του ΑΕΠ 0,6% σε μηνιαία βάση. Μόνο δύο από τους 26 αναλυτές περίμεναν μια τόσο αδύναμη ανάγνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider