Χρηματιστήριο: Κατάφερε να μαζέψει τις ισχυρές απώλειες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Κατάφερε να μαζέψει τις ισχυρές απώλειες
Κατάφερε να διασώσει τις βαριές απώλειες το Χρηματιστήριο, μη γλιτώνοντας ωστόσο το αρνητικό πρόσημο, με την εικόνα να προβληματίζει εντόνως όπως και ο τζίρος.

Κατάφερε να διασώσει τις βαριές απώλειες το Χρηματιστήριο, μη γλιτώνοντας ωστόσο το αρνητικό πρόσημο, με την εικόνα να προβληματίζει εντόνως όπως και ο τζίρος.

Οι πιέσεις προήλθαν κυρίως από τη γραμμή που χάραξαν οι ξένες αγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,42% στις 905,48 μονάδες βλέποντας μέχρι και τις 894,312 μονάδες, με τον τζίρο στα 61,08 εκατ. ευρώ. Πιέσεις καταγράφηκαν και στον FTSE 25 στο -0,38% και στις 2.176,57 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 1,10% στις 561,19 μονάδες.

Τα πακέτα έφτασαν τα 10,16 εκατ. ευρώ, με τα υψηλότερα σε αξία να περνούν μέσω του ταμπλό σε Jumbo 2,95 εκατ. ευρώ το ένα και 1,31 δεύτερο πακέτο αλλά και σε Prodea.

Από τις τράπεζες, υψηλές πιέσεις πέρασαν στην ΕΤΕ μη καταφέρνοντας μάλιστα να γυρίσει κλείνοντας στο -3,32% και στα 2,533 ευρώ, με τις Eurobank και Alpha να ακολουθούν μαζεύοντας άμεσα τις απώλειες με την πρώτη σχεδόν αμετάβλητη στα 0,839 ευρώ και τη δεύτερη στο -0,57% και τα 1,14 ευρώ.

Απώλειες για την Τρ. Πειραιώς στο 1,53% και τα 1,354 ευρώ.

Επιπλέον, με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν η ΕΧΑΕ, ο ΑΔΜΗΕ, η ΔΕΗ και η Μυτιληναίος, ενώ θετικά ξεχώρισαν ο ΟΠΑΠ με κέρδη 1,71% αλλά και η Reds και VIohalco.

Στο σκέλος των τραπεζών, ωθηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, με ενίσχυση της γραμμής παροχής νέων δανείων, αναμένεται να λάβουν αφήνοντας πίσω τους μια δεκαετία απομόχλευσης, όπως εκτιμά η Morgan Stanley.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, υπάρχει ο προβληματισμός γύρω από την πορεία των καθαρών εσόδων από τόκους για τις Alpha Bank και Τράπεζας Πειραιώς εξαιτίας της εξυγίανσης των ισολογισμών τους, ενώ η Eurobank αποτελεί το «play» που προτιμά δεδομένου ότι έχει το πιο ελκυστικό προφίλ ανταμοιβής κινδύνου από τις τρεις.

Έτσι, η Morgan Stanley θέτει σύσταση «overweight» για τη μετοχή της Eurobank με τιμή στόχο στα 1,07 ευρώ (upside 26%), ενώ για τις Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς θέτει σύσταση «equalweight» με τιμές στόχους στα 1,40 ευρώ (upside 20%) και 1,52 ευρώ (upside 10%) αντίστοιχα. Επιπλέον, το ελκυστικό «recovery play» των ελληνικών τραπεζών αντικατοπτρίζεται σε δείκτη τιμής προς λογιστική αξία (P/BV) στο 0,3x-0,5x του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider