Bitcoin: Οδεύει προς το «σπάσιμο» των 52.000 δολαρίων - Υποστήριξη από Ελ Σαλβαδόρ και social media

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Οδεύει προς το «σπάσιμο» των 52.000 δολαρίων - Υποστήριξη από Ελ Σαλβαδόρ και social media
To bitcoin την Δευτέρα διαπραγματεύεται λίγο κάτω από τα 52.000 δολάρια, συνεχίζοντας το πρόσφατο ράλι του, βρισκόμενο σχεδόν σε διπλάσια επίπεδα από το χαμηλό έτους στις 4 Ιανουαρίου, όταν βρισκόταν στα 27.734 δολάρια.

To bitcoin την Δευτέρα διαπραγματεύεται στα 51.973 δολάρια, συνεχίζοντας το πρόσφατο ράλι του, βρισκόμενο σχεδόν σε διπλάσια επίπεδα από το χαμηλό έτους στις 4 Ιανουαρίου, όταν βρισκόταν στα 27.734 δολάρια.

Υποστήριξη στην τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο, έχει δοθεί και από ένα ανερχόμενο κίνημα που καλεί τον κόσμο να αγοράσει μικρά ποσά bitcoin ως πράξη ενίσχυσης της απόφασης του Ελ Σαλβαδόρ να θεσμοθετήσει την χρήση του.

Χρήστες σε πλατφόρμες όπως το Twitter και το Reddit επεξεργάζονται σχέδια αγοράς 30 δολαρίων έκαστος σε bitcoin, σε μαζική κλίμακα, στις 7 Σεπτεμβρίου όταν και ξεκινά να τίθεται σε ισχύ η νομοθεσία του Ελ Σαλβαδόρ. Η πιθανή προσχεδιασμένη άνοδος της τιμής του νομίσματος, θυμίζει προηγούμενες καμπάνιες οι οποίες στόχευαν σε μετοχές όπως της GameStop.

To Eλ Σαλβαδόρ ξεκίνησε να εγκαθιστά ATM για bitcoin έτσι ώστε να επιτρέψει στους πολίτες την μετατροπή του crypto σε αμερικανικά δολάρια, ενώ η κυβέρνηση δημιούργησε ένα fund 150 εκατομμυρίων για να στηρίξει τις μετατροπές. Οι πολίτες θα είναι σε θέση να «κατεβάζουν» το ψηφιακό πορτοφόλι της κυβέρνησης, να εισάγουν τον αριθμό ταυτότητας τους και να δέχονται 30 δολάρια σε bitcoin δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Αλεχάντρο Ζελάγια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ολοταχώς για τη διάσπαση των 4.000 δολαρίων το Ether - Πάνω από τα 50.000 δολάρια το Bitcoin

Πάνω από τα 50.000 δολάρια το Bitcoin, σε υψηλό άνω των τριών μηνών 

La bitcoinera: Το πρώτο ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων λειτουργεί στην Ονδούρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider