«Ανεβάζει ταχύτητα» το Χρηματιστήριο - Κίνηση προς τα υψηλά έτους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ανεβάζει ταχύτητα» το Χρηματιστήριο - Κίνηση προς τα υψηλά έτους
Με φόρα συνεχίζει το Χρηματιστήριο πάνω από τις 920 μονάδες.

Με το δεξί και με δυναμικό πάτημα πάνω από τις 920 μονάδες συνεχίζει το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, έχοντας γράψει κέρδη 3,54% την τελευταία εβδομάδα. Το ενδιαφέρον επιστρέφει καθώς και οι επενδυτές λαμβάνουν θέσεις μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Έτσι ο ΓΔ με ξεκάθαρη ανοδική τάση βραχυπρόθεσμα καταγράφει άνοδο 1,17% στις 924,95 μονάδες, ενώ στο +1,21% κινείται ο FTSE 25 στις 2.218 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται κατά 1,31% στις 564 μονάδες. Το υψηλό από την αρχή τους έτους ορίζεται στις 948 μονάδες.

Ο τζίρος δείχνει βελτιωμένος σε ένα βαθμό φτάνοντας τα 23 εκατ. ευρώ.

Από τις τράπεζες, η ΕΤΕ καταγράφει άνοδο 2,75% στα 2,57 ευρώ, η Eurobank κατά 1,5% στα 0,806 ευρώ, η Alpha Bank στο 0,34% και τα 1,16 ευρώ, και η Πειραιώς με κέρδη 0,78% στα 1,419 ευρώ.

Με έντονη μεταβλητότητα και αφήνοντας πίσω της μια δύσκολη εβδομάδα η Attica επιστρέφει με κέρδη 2,24% στα 0,138 ευρώ.

Από την άλλη, εντολές καταγράφονται σε Ελλάκτωρ, ΑΒΑΞ, ΕΛΠΕ και Cenergy.

Σημαντικά κέρδη για τα χαρτιά του ομίλου Viohalco ενώ ανοδικά κινείται και η Coca Cola φτάνοντας τα 31,28 ευρώ. Παράλληλα, έντονη άνοδο για Μυτιληναίο Motor Oil και ΕΧΑΕ.

Ήπιες κινήσεις σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ.

Ωστόσο τα βλέμματα των επενδυτών βρίσκονται και στον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Τα σενάρια του ανασχηματισμού, θέλουν τις αλλαγές να αφορούν σημαντικά μεν αλλά όχι σε όλη την έκταση του υπουργικού συμβουλίου υπουργεία δε, καθώς αρκετοί κορυφαίοι, όπως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ψηφιακής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Πιερρακάκης, Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας Νίκη Κεραμέως, Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μάλλον παραμένουν στην θέση τους.

Μια από τις δομικές αλλαγές αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης, με επικρατέστερο σενάριο την τοποθέτηση εκεί του έμπιστου Θεόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος θα συνεχίσει να έχει τις αρμοδιότητες που έχει και ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Σκυλακάκης που απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι το πρόσωπο-κλειδί για να πάρει μπρος το ταχύτερο ο τομέας της Ανάπτυξης και να «ρολάρει» ομαλά, και χωρίς κραδασμούς, το δύσκολο κομμάτι απορρόφησης των κονδυλίων του «Ελλάδα 2.0» και του ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider