Ευρωαγορές: Σε τροχιά για τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Φεβρουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Σε τροχιά για τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Φεβρουάριο
Νέος γύρος νευρικότητας για το σύνολο των μεγάλων αγορών της ηπείρου μας.

Πτωτικά πρόσημα επικρατούν στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο κλίμα νευρικότητας που προκαλεί η νομισματική πολιτική, η μετάλλαξη Δέλτα και το «κυνήγι» που έχει εξαπολύσει η Κίνα στις εταιρείες τεχνολογίας.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να εκτιμούν τα νεότερα από το «μέτωπο» των κεντρικών τραπεζών και τα σενάρια για το χρόνο μείωσης των υποστηρικτικών μέτρων για την οικονομία, ενώ με ανησυχία εξακολουθεί να παρατηρείται η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού καθώς αυξάνεται ο φόβος για νέα lockdown από το φθινόπωρο στις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Εξάλλου, τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα από τη Βρετανία και τη Γερμανία φαίνεται πως δεν «συγκινούν» τα χρηματιστηριακά ταμπλό.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 χάνει 0,27% στις 465.99 μονάδες και οδεύει προς τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Φεβρουάριο.

Ο Euro Stoxx 50 υποχωρεί 0,16% στις 4.118 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,18% στις 7.046 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX πέφτει 0,46% στις 15.693 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 διολισθαίνει 0,34% στις 6.583 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB υποχωρεί 0,55% στις 25.783 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη χάνει 0,20% στις 8.884 μονάδες.

Μάκρο

Μεγάλο πλήγμα δέχθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία, σε μηνιαίο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, εν μέσω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν, φτάνοντας σε υψηλό 46 ετών για τον Ιούλιο οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Σε αναβάθμιση των προβλέψεων για τα κέρδη προχώρησε η Marks & Spencer μετά τις ισχυρές πωλήσεις τόσο στα τρόφιμα όσο και στα είδη ένδυσης

Η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrison ενέκρινε την πρόταση εξαγοράς της, ύψους 7 δισ. ευρώ από τον αμερικανικό όμιλο Clayton, Dubilier & Rice.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider