Η αμερικανική CD&R εξαγόρασε τη βρετανική Morrisons για 9,54 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αμερικανική CD&R εξαγόρασε τη βρετανική Morrisons για 9,54 δισ. δολάρια
H διοίκηση της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ είχε απορρίψει τις 17 Ιουνίου πρόταση εξαγοράς της CD&R, ύψους 5,5 δισ. στερλινών.

Η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons συμφώνησε στην πρόταση εξαγοράς 9,54 δισ. δολαρίων (7 δισ. στερλινών) από το αμερικανικό όμιλο Clayton, Dubilier & Rice (CD&R).

Η αλυσίδα, που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1899 με την εμπορία αυγών και βουτύρου, ανέφερε ότι η πρόταση της CD&R ανέρχεται στις 285 πένες ανά μετοχή, ξεπερνώντας την ανταγωνιστική πρόταση των 272 πενών ανά μετοχή ή 6,7 δισ. στερλινών από την Fortress, ιδιοκτησίας της Softbank.

Σημειώνεται πως η διοίκηση της Morrisons είχε απορρίψει τις 17 Ιουνίου πρόταση εξαγοράς της CD&R, ύψους 5,5 δισ. στερλινών.

Η πρόταση του αμερικανικού ομίλου αποτιμά την αξία της Morrisons σε 9,7 δισ. στερλίνες, συμπεριλαμβανομένων των χρεών, ενώ το Δ.Σ. της βρετανικής εταιρείας αναμένεται να εγκρίνει ομόφωνα την πρόταση, όπως μετέδωσε το CNBC.

Η πρόταση ανέρχεται σε premium 60% σε σχέση με την αξία μετοχής της Morrisons στα μέσα Ιούνιου, όταν και δημοσιεύτηκε το ενδιαφέρον της CD&R, ενώ χθες ο τίτλος της βρετανικής αλυσίδας έκλεισε με σημαντικά κέρδη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, εν αναμονή των σημερινών εξελίξεων.

Η Morrisons αποτελεί την 4η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο, πίσω από τις Tesco, Sainsbury’s και Asda.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider