Διεθνή
20-08-2021 | 10:18

Marks & Spencer: Πιο αισιόδοξη για τα κέρδη μετά τις ισχυρές πωλήσεις σε τρόφιμα και ρούχα

Newsroom
Μοιράσου το
Κατάστημα Marks & Spencer
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε αναβάθμιση των προβλέψεων για τα κέρδη προχώρησε η Marks & Spencer μετά τις ισχυρές πωλήσεις τόσο στα τρόφιμα όσο και στα είδη ένδυσης.

Ο βρετανικός λιανοπωλητής αναμένει τα κέρδη να διαμορφωθούν πάνω από το εύρος των τελευταίων προβλέψεων για 300-350 εκατ. στερλίνες (409-477 εκατ. δολάρια). Το bullish outlook έρχεται μετά την αύξηση των εσόδων από τα τρόφιμα κατά σχεδόν 11% στο διάστημα 19 εβδομάδων έως τις 14 Αυγούστου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αντίστοιχα, ο τομέας ένδυσης και ειδών σπιτιού της Marks & Spencer, που δοκιμάζεται εδώ και καιρό, κατέγραψε άνοδο 92,2% σε σύγκριση με πέρυσι που τα καταστήματα ήταν κλειστά και πτώση μόλις 2,6% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019. Οι ισχυρές πωλήσεις τροφίμων ήταν επίσης αυξημένες κατά σχεδόν 10% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Σε μια πολλά υποσχόμενη ένδειξη για τον λιανοπωλητή, είπε ότι ενώ μέρος της ώθησης στις πωλήσεις ήταν λόγω της αναβαλλόμενης ζήτησης, συνολικά πιστεύει ότι η βελτίωση στην απόδοση είναι αποτέλεσμα του σχεδίου ανάκαμψης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.