Ξένα Χρηματιστήρια
17-08-2021 | 23:16

Wall Street: Τέλος στο σερί των ρεκόρ για Dow και S&P 500

Newsroom
Μοιράσου το
Wall Street: Τέλος στο σερί των ρεκόρ για Dow και S&P 500
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το σερί πέντε ρεκόρ για τους Dow Jones και S&P 500 έφτασε στο τέλος του, με τον βιομηχανικό δείκτη να καταγράφει σήμερα τη χειρότερη πτώση από τις 19 Ιουλίου καθώς οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από τα στοιχεία για το λιανεμπόριο των ΗΠΑ και ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για νέο κύμα επιπτώσεων της εξάπλωσης του κορονοϊού στην ανάκαμψη του παγκοσμίου ΑΕΠ.

Ψηλά στην προσοχή των επενδυτών βρίσκεται η δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), που γνωστοποιείται την Τετάρτη, κατά την οποία αναμένεται το εάν θα υπάρξουν σημάδια για τις επόμενες κινήσεις των αξιωματούχων της Fed σχετικά με την πολιτική των επιτοκίων και την πορεία των υποστηρικτικών μέτρων προς την αμερικανική οικονομία.

Εξάλλου, με προβληματισμό συνεχίζουν να παρατηρούνται οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, εν αναμονή του σχηματισμού κυβέρνησης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. 

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones έχασε 0,79% ή 282 μονάδες στις 35.343 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,71% ή 31,63 μονάδες στις 4.448 μονάδες.

Ο Nasdaq έχασε 0,93% ή 137 μονάδες στις 16.656 μονάδες.

Η οπισθοχώρηση σηματοδοτεί μια μεγάλη αντιστροφή από την πρόσφατη απόδοση των αμερικανικών μετοχών, που έχουν κινηθεί κυρίως ανοδικά τον Αύγουστο χάρη στα ισχυρά εταιρικά μεγέθη και τους ισχνούς συναλλακτικούς όγκους. Τη Δευτέρα οι S&P 500 και Dow έκλεισαν σε ιστορικό υψηλό επίπεδο και πέτυχαν ανοδικό σερί πέντε ημερών -το πρώτο τέτοιο σερί για τον Dow Jones σε διάστημα σχεδόν 4 ετών.

Επιχειρηματικές εξελίξεις 

Αύξηση στα κέρδη και στα έσοδα της για το β' τρίμηνο του 2021 ανακοίνωσε η Walmart, αναβαθμίζοντας παράλληλα τις προβλέψεις της για το σύνολο της κερδοφορίας στο τρέχον έτος. Ειδικότερα, τα έσοδα του κολοσσού του λιανικού εμπορίου διαμορφώθηκαν στα 141,05 δισ. δολάρια έναντι 137,74 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Refinitiv ανέμεναν έσοδα στα 137,17 δισ. δολάρια.

Ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα και τα κέρδη της Home Depot για το β' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο κολοσσός του λιανεμπορίου στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 41,12 δισ. δολάρια έναντι 38,05 δισ. δολαρίων στο β' τρίμηνο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν έσοδα 40,79 δισ. δολαρίων.

Μάκρο

Σε περιβάλλον ύφεσης βρέθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο, σημειώνοντας πτώση μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε μηνιαίο επίπεδο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Ειδικότερα, σε μηνιαίο επίπεδο οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν κατά 1,1% έναντι αύξησης 0,7% τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση της τάξης του 0,3%.

Εξάλλου, ανοδικές κινήσεις κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο σε μηνιαίο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed).

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,9% έναντι αύξησης 0,4% τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση κατά 0,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.