Σημαντική αύξηση των εσόδων της Walmart για το β' τρίμηνο - «Έξοδος από τη χειμερία νάρκη»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντική αύξηση των εσόδων της Walmart για το β' τρίμηνο - «Έξοδος από τη χειμερία νάρκη»
Walmart
Μεγάλη αύξηση των πωλήσεων σχολικών ειδών εν όψει του φθινοπώρου ανακοίνωσε ο κολοσσός λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ.

Αύξηση στα κέρδη και στα έσοδα της για το β' τρίμηνο του 2021 ανακοίνωσε η Walmart, αυξάνοντας παράλληλα τις προβλέψεις της για το σύνολο της κερδοφορίας στο τρέχον έτος.

Ειδικότερα, τα έσοδα του κολοσσού του λιανικού εμπορίου διαμορφώθηκαν στα 141,05 δισ. δολάρια έναντι 137,74 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Refnitiv ανέμεναν έσοδα στα 137,17 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη της Walmart ανήλθαν σε 4,28 δισ. δολάρια ή 1,52 δολάρια ανά μετοχή από 6,48 δισ. δολάρια ή 2,27% ανά μετοχή το β' τρίμηνο του 2021.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 1,78 δολάρια ανά μετοχή έναντι εκτίμησης των αναλυτών για κέρδη στα 1,57 δολάρια ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις της Walmart στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν σε ετήσια βάση κατά 5,2%, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για άνοδο 3,3%.

Η διοίκηση της εταιρείας αναθεώρησε προς τα πάνω το στόχο για τα κέρδη της στο σύνολο του 2021, εκτιμώντας πως τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν μεταξύ των 6,20-6,35 δολαρίων, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μια μέτρηση στα 6,03 δολάρια ανά μετοχή.

Ο CEO της Walmart, Μπρετ Μπιγκς, ανέφερε κατά την ενημέρωση των μετόχων ότι οι καταναλωτές συρρέουν στα καταστήματα για αγορές βαλιτσών και ενδυμάτων, εν όψει της «εξόδου από τη χειμερία νάρκη», κάνοντας σχόλιο για τον κορονοϊό.

Ο ίδιος δήλωσε πως για το β' τρίμηνο καταγράφηκε μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις σχολικών ειδών για την νέα σχολική σεζόν από το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανώτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα της Home Depot στο β' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider