Απώλειες στην Wall Street, μετά από τα στοιχεία για το λιανεμπόριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στην Wall Street, μετά από τα στοιχεία για το λιανεμπόριο
Τριψήφια πτώση για τον Dow Jones και τον Nasdaq. Οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed.

Απώλειες σημειώνουν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου στο άνοιγμα της δεύτερης μέρας της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αποθαρρύνονται από τα στοιχεία για το λιανεμπόριο των ΗΠΑ και καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για νέο κύμα επιπτώσεων της εξάπλωσης του κορονοϊού στην ανάκαμψη του παγκοσμίου ΑΕΠ.

Ψηλά στην προσοχή των επενδυτών βρίσκεται η δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), που γνωστοποιείται την Τετάρτη, κατά την οποία αναμένεται το εάν θα υπάρξουν σημάδια για τις επόμενες κινήσεις των αξιωματούχων της Fed σχετικά με την πολιτική των επιτοκίων και την πορεία των υποστηρικτικών μέτρων προς την αμερικανική οικονομία.

Εξάλλου, με προβληματισμό συνεχίζουν να παρατηρούνται οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, εν αναμονή του σχηματισμού κυβέρνησης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,82% ή 293,16 μονάδες στις 35.332 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,73% ή 32,88 μονάδες στις 4.447 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 0,98% ή 144,9 μονάδες στις 16.654 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Αύξηση στα κέρδη και στα έσοδα της για το β' τρίμηνο του 2021 ανακοίνωσε η Walmart, αυξάνοντας παράλληλα τις προβλέψεις της για το σύνολο της κερδοφορίας στο τρέχον έτος.

Ειδικότερα, τα έσοδα του κολοσσού του λιανικού εμπορίου διαμορφώθηκαν στα 141,05 δισ. δολάρια έναντι 137,74 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Refinitiv ανέμεναν έσοδα στα 137,17 δισ. δολάρια.

Ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα και τα κέρδη της Home Depot για το β' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο κολοσσός του λιανεμπορίου στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 41,12 δισ. δολάρια έναντι 38,05 δισ. δολαρίων στο β' τρίμηνο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν έσοδα 40,79 δισ. δολαρίων.

Μάκρο

Σε περιβάλλον ύφεσης βρέθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο, σημειώνοντας πτώση μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε μηνιαίο επίπεδο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Ειδικότερα, σε μηνιαίο επίπεδο οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν κατά 1,1% έναντι αύξησης 0,7% τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση της τάξης του 0,3%.

Εξάλλου, ανοδικές κινήσεις κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο σε μηνιαίο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed).

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,9% έναντι αύξησης 0,4% τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση κατά 0,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Ανέκαμψε από την αρχική αδυναμία -Ρεκόρ συνέχεια για Dow Jones και S&P 500

KKR: Πώληση χαρτοφυλακίου βιομηχανικών ακινήτων για 2,2 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider