Ξένα Χρηματιστήρια
05-08-2021 | 16:38

Θετικά πρόσημα στην Wall Street, μετά τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας

Newsroom
Μοιράσου το
Θετικά πρόσημα στην Wall Street, μετά τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με μικρή άνοδο ξεκίνησαν την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, προσπαθώντας να ανακάμψουν μετά από τις απώλειες της Τετάρτης.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκονται τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, που δείχνει σημάδια βελτίωσης, παρά τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού επί αμερικανικού εδάφους.

Ακόμα, η προσοχή παραμένει στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β' τρίμηνο του 2021.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,38% ή 131,25 μονάδες στις 34.923 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,22% ή 9,92 μονάδες στις 4.413 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται 0,11% ή 17,2 μονάδες στις 14.800 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs αύξησαν την τιμή στόχο για τον S&P 500 τόσο για το τρέχον έτος όσο και για το επόμενο, επικαλούμενοι τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη αλλά και τα χαμηλότερα των αναμενόμενων επιτόκια.

Μάκρο

Σύμφωνες με τις εκτιμήσεις οι συνολικές νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα που έληξε στις 31 Ιουλίου, 385.000 πολίτες των ΗΠΑ υπέβαλαν αίτηση για επιδότηση ανεργίας.

Εξάλλου, σε ποσοστό ρεκόρ και άνω των 75 δισ. δολαρίων «σκαρφάλωσε» το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Επιχειρηματικά αποτελέσματα

Η Uber Technologies την Τετάρτη ανακοίνωσε  ότι σημείωσε κέρδη το β’ τρίμηνο και ότι οι ακαθάριστες κρατήσεις και τα έσοδα διπλασιάστηκαν από έτος σε έτος.

Η Moderna ανακοίνωσε την Πέμπτη κέρδη β’ τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, αφού οι πωλήσεις της εκτοξεύτηκαν λόγω των 199 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά του κορονοϊού που η εταιρεία πούλησε. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.