Uber: Καθαρά έσοδα 1,1 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Uber: Καθαρά έσοδα 1,1 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο
Η Uber Technologies την Τετάρτη ανακοίνωσε  ότι σημείωσε κέρδη το β’ τρίμηνο και ότι οι ακαθάριστες κρατήσεις και τα έσοδα διπλασιάστηκαν από έτος σε έτος.

Η Uber Technologies την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι σημείωσε κέρδη το β’ τρίμηνο και ότι οι ακαθάριστες κρατήσεις και τα έσοδα διπλασιάστηκαν από έτος σε έτος.

Το κέρδος της Uber οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επενδύσεις της. Χωρίς αυτές, η εταιρεία έχασε περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο δολάρια το τρίμηνο. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι είχε 101 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους καταναλωτές στην πλατφόρμα της κατά τη διάρκεια του τριμήνου, μια αύξηση 84% σε ετήσια βάση, αλλά πολύ χαμηλότερη από τις προσδοκίες των αναλυτών στα 108,9 εκατομμύρια.

Όσον αφορά τα κέρδη, ο διευθύνων σύμβουλος της Uber Dara Khosrowshahi είπε ότι το ζήτημα της προμήθειας οδηγών της εταιρείας οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση -προσέλαβε 30% περισσότερους οδηγούς στις ΗΠΑ από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο- έτσι η Uber ήδη αποσύρει τα κίνητρα για τους οδηγούς. Είπε επίσης ότι η ζήτηση για τις υπηρεσίες της «επανέρχεται σχεδόν στο φυσιολογικό» σε ορισμένες αγορές.

Η Uber ανέφερε καθαρά έσοδα β’ τριμήνου 1,1 δισ. δολαρίων, ή 58 σεντς ανά μετοχή, κυρίως λόγω των απραγματοποίητων κερδών στις επενδύσεις της στην Didi Global και την εταιρεία αυτοκινήτων Aurora. Αυτό συγκρίθηκε με απώλεια 1,8 δισ. δολαρίων, ή 1,02 δολάρια ανά μετοχή, την προηγούμενη περίοδο. Η ζημία στα Ebitda της εταιρείας ήταν 509 εκατομμύρια δολάρια, μια βελτίωση από μια απώλεια 837 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, αλλά μεγαλύτερη από τις προσδοκίες των αναλυτών ύψους 321,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αναλυτές που ερωτήθηκαν από το FactSet είχαν προβλέψει απώλεια 52 σεντ ανά μετοχή στα έσοδα 3,76 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider