Αρνητικό κλίμα επικράτησε στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για τη δεύτερη μέρα της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές ακολούθησαν το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς χρηματαγορές.
Αρνητικός παράγοντας για την πορεία των μετοχών αποδείχθηκαν οι ανησυχίες για την τιμή του πετρελαίου, μετά από την κατάρρευση των συνομιλιών στον OPEC+ χθες για την πολιτική του Οργανισμού τους επόμενους μήνες, γεγονός που επηρέασε προς τα κάτω τις μετοχές των ενεργειακών εταιριών.
Εξάλλου, με ανησυχία παρατηρείται η αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού με τη μετάλλαξη Δέλτα σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών, υπό τον φόβο νέων περιοριστικών μέτρων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την ανάκαμψη της οικονομίας.
Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έπεσε 0,60% στις 455.61 μονάδες.
Ο Euro Stoxx 50 υποχώρησε 0,86% στις 4.052 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διολίσθησε 0,87% στις 7.102 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX έχασε 0,93% στις 15.515 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC 40 απώλεσε 0,91% στις 6.507 μονάδες.
Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έπεσε 0,87% στις 25.220 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχώρησε 0,92% στις 8.864 μονάδες.
Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, πτώση για δεύτερο διαδοχικό μήνα εμφάνισαν οι οικονομικές προσδοκίες στη Γερμανία τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του οικονομικού ερευνητικού κέντρου ZEW.