Euro 2020: Την Αγγλία «βλέπει» νικήτρια της διοργάνωσης η Goldman Sachs

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Euro 2020: Την Αγγλία «βλέπει» νικήτρια της διοργάνωσης η Goldman Sachs
It's coming home, σύμφωνα με μοντέλο πρόβλεψης της αμερικανικής τράπεζας για το νικητή της διοργάνωσης της UEFA.

Το «It's coming home», το σύνθημα των Άγγλων ποδοσφαιρόφιλων για την κατάκτηση μια μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από το Μουντιάλ του 1966, προκρίνει η Goldman Sachs, καθώς μοντέλο πρόβλεψης της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας δείχνει την Αγγλία ως νικήτρια του φετινού Euro 2020.

Με τη διοργάνωση της UEFA να έχει φτάσει στα ημιτελικά και την Αγγλία να αντιμετωπίζει τη Δανία την Τετάρτη (ο άλλος ημιτελικός είναι το Ισπανία - Ιταλία που διεξάγεται αύριο, Τρίτη), η Goldman υποστηρίζει πως τα «λιοντάρια» θα είναι οι νικητές του τουρνουά με βάση ένα μοντέλο υπολογισμού που συνδυάζει την ανάλυση 6.000 αγώνων που έχουν γίνει από το 1980 και μετά, με παράγοντες όπως η κατάσταση των ομάδων, οι τελευταίες εμφανίσεις στο γήπεδο, το πλεονέκτημα έδρας και το κατά πόσο θεωρείται «ομάδα τουρνουά».

Σημειώνεται πως η τράπεζα είχε ως φαβορί για την κατάκτηση του Euro το Βέλγιο, που αποκλείστηκε στη φάση των προημιτελικών από την Ιταλία.

«Η πρόβλεψη είναι ιδιαίτερα αβέβαιη, ακόμα και τις καλύτερες τεχνολογιές αναλύσεις. Γι αυτό και το ποδόσφαιρο είναι τόσο συναρπαστικό για να το παρακολουθείς» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Golman Sachs.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider