Ήπια κέρδη για το πετρέλαιο εν αναμονή των αποφάσεων OPEC+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια κέρδη για το πετρέλαιο εν αναμονή των αποφάσεων OPEC+
Η συνάντηση του OPEC+ πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση.

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στα συμβόλαια Brent και WTI, ενδοσυνεδριακά, όμως το κλείσιμο της συνεδρίασης έγινε σε επίπεδα οριακών απωλειών, καθώς τα μέλη του OPEC+ καθυστέρησαν να κάνουν δηλώσεις μετά τη συνάντηση τους.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής, το αμερικανικό αργό έκλεισε στο 0,27% στα 75,43 δολάρια και το μπρεντ στα 76,40 δολάρια με κέρδη στο 0,74%.

Η συνάντηση του OPEC+ πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση προκειμένου να υπάρξει περιθώριο για διαβουλεύσεις για την πολιτική παραγωγής πετρελαίου, ανέφεραν πηγές, αφού τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπλόκαραν ένα σχέδιο για άμεση μείωση του εφοδιασμού περικοπές.

«Μια τέτοια καθυστέρηση στις συνομιλίες είναι ασυνήθιστη και φαίνεται να υποδηλώνει κάποια σημαντική διαφωνία εντός της οργάνωσης μεταξύ των συμμετεχόντων», δήλωσε ο Jim Ritterbusch της Ritterbusch and Associates.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι βραχυπρόθεσμα, ο OPEC+, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, προσπαθεί να πιέσει τις καταναλωτικές χώρες και να επιτύχει μια υψηλότερη τιμή για να αντισταθμίσει τις ζημιές που σημειώθηκαν πέρυσι», δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider