Bitcoin: Άλμα 5% με ώθηση από το Ελ Σαλβαντόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Άλμα 5% με ώθηση από το Ελ Σαλβαντόρ
Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα του κόσμου καταγράφει ημερήσια άνοδο 5% στα 34,294 δολάρια.

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία που που σημειώνει η τιμή του Bitcoin για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, μετά την ανακοίνωση του Ελ Σαλβαντόρ πως δημιουργεί νόμο, με τον οποίο καθιστά «νόμιμο χρήμα» το bitcoin και προσφέρει κρυπτονομίσματα αξίας 30 δολαρίων σε κάθε πολίτη που θα εγγραφεί στο ψηφιακό πορτοφόλι.

Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα του κόσμου καταγράφει ημερήσια άνοδο 5% στα 34,294 δολάρια, (το απόγευμα της Παρασκευής), σύμφωνα με στοιχεία του Coindesk. Την ίδια ώρα τα περισσότερα κορυφαία κρυπτονομίσματα σημειώνουν άνοδο μεταξύ 2% και 17%, με το dogecoin να βρίσκεται στην κορυφή καταγράφοντας τα ισχυρότερα κέρδη.

Ώθηση από το Ελ Σαλβαντόρ

Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαντόρ θα δημιουργήσει το δικό της «πορτοφόλι» Bitcoin που ονομάζεται Chivo, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε, προσθέτοντας ότι τα χρήματα θα κατατεθούν στον λογαριασμό κάθε πολίτη που κατεβάζει την εφαρμογή και εγγράφεται ως χρήστης με τον αριθμό τηλεφώνου και τον αριθμό ταυτότητάς του.

Ο νόμος για τα Bitcoin θα τεθεί σε ισχύ στις 7 Σεπτεμβρίου και το πορτοφόλι Chivo θα είναι συμβατό με άλλα πορτοφόλια Bitcoin, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαντόρ, επανέλαβε τα επιχειρήματά του ότι η χρήση του κρυπτονομίσματος θα βοηθήσει στην προσέλκυση επενδύσεων, θα αυξήσει την κατανάλωση και θα μειώσει το κόστος αποστολής εμβασμάτων για εκατομμύρια ανθρώπους της χώρας που εργάζονται στο εξωτερικό. Ωστόσο, οι τραπεζικοί λογαριασμοί σε δολάρια, θα παραμείνουν σε δολάρια και οι μισθοί και οι συντάξεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σε δολάρια, είπε.

Η κυβέρνηση θα παρέχει εκπαίδευση για επιχειρήσεις σχετικά με συναλλαγές Bitcoin και θα επιδιώξει να βελτιώσει τη διείσδυση στο Διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα για να ενθαρρύνει τη χρήση της κρυπτογράφησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Μασκ (Tesla) και Ντόρσεϊ (Twitter) θα διαξιφιστούν σε live event τον Ιούλιο

Bitcoin: Η κινέζικη καταστολή οδηγεί τους miners σε περισσότερα και ευκολότερα κέρδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider