«Γύρισε» θετικά η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Γύρισε» θετικά η Wall Street
Σε νέο ιστορικό υψηλό ενδοσυνεδριακά ο Nasdaq. Ώθηση στις τεχνολογικές μετοχές από το Bitcoin.

Κοντά σε νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ κινούνται οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου για τη δεύτερη μέρα συνεδριάσεων, με τους επενδυτές να «γυρνούν» σε θετικά πρόσημα την Wall Street, εν μέσω της ανάκαμψης του Bitcoin μετά από τις μεγάλες απώλειες στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Ακόμα, το θετικό κλίμα αποδίδεται στις δηλώσεις αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και τις επόμενες νομισματικές πολιτικές της, εν αναμονή της κατάθεσης του διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στη Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Κογκρέσου, εντός ολίγου.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η Fed «έδειξε» σε αύξηση των επιτοκίων της τράπεζας από το 2023.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,04% ή 15 μονάδες στις 33.892 μονάδες.

O S&P 500 κερδίζει 0,35% ή 14,55 μονάδες στις 4.239 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,46% ή 65,54 μονάδες στις 14.206 μονάδες, σε νέα ιστορικό υψηλό ενδοσυνεδριακά.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις της μέρας, η GameStop, η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών και μια από τις περισσότερο «καυτές» επιχειρήσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε τη διαδικασία προσφοράς 5 εκατ. μετοχών, αντλώντας συνολικά 1,12 δισ. δολάρια.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, πτώση για 4ο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ κατά τον Μάιο, σύμφωνα με την ένωση κτηματομεσιτών της χώρας, κινούμενες προς τα κάτω κατά 0,9% σε σχέση με τον Απρίλιο, ανερχόμενες συνολικά σε 5.8 εκατ. πωλήσεις ακινήτων, λίγο πάνω από τα προ-κορονοϊού επίπεδα.

Σε ετήσιο επίπεδο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 44,6% σε σχέση με τον Μάιο του 2020, όπου η αγορά ακινήτων είχε «παγώσει» λόγω του πρώτο lockdown που είχε επιβληθεί στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider