Ήπια κέρδη και επιλεκτικό ενδιαφέρον στο Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια κέρδη και επιλεκτικό ενδιαφέρον στο Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο
Συνέχεια στο stock picking στο Χρηματιστήριο. Υψηλότερα κινήθηκε η Lamda και η Aegean.

Με κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, στην προσπάθεια να αναζητήσει κατεύθυνση, μετά τις αποφάσεις της Fed για τη νομισματική πολιτική αλλά και τις εκτιμήσεις της για την πορεία του πληθωρισμού. Αντίστοιχα, νευρικότητα επικρατεί στις διεθνείς αγορές.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 0,35% στις 914,77 μονάδες με τον τζίρο στα 59,33 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 κατέγραψε άνοδο 0,3% στις 2.216,02 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κινήθηκε ανοδικά 0,35% στις 577,90 μονάδες.

Από τις τράπεζες, η Alpha Bank κατάγραψε πτώση 2%, η Τρ. Πειραιώς κινήθηκε θετικά στο 0,98% στα 1,54 ευρώ, η Eurobank κατέγραψε άνοδο 0,38% στα 0,853 ευρώ, ενώ η ETE κινήθηκε με κέρδη 1,15% στα 2,63 ευρώ.

Σημαντική άνοδο 2,82% κατέγραψε η Lamda, καθώς το project στην έκταση των 6.000 στρεμμάτων του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό ξεκινά! Το όραμα της μεγαλύτερης αστικής ανάπλαση στην Ευρώπη γίνεται πραγματικότητα. Όπως επισήμως χτες ανέφερε η Lamda Development στις 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. από το Δημόσιο στην Lamda Development, διαδικασία που θα συνοδευτεί με την καταβολή της πρώτης δόσης, ύψους 300 εκατ. ευρώ, εκ του συνολικού τιμήματος 915 εκατ. ευρώ, όπως και την κατάθεση στο ΤΑΙΠΕΔ εγγυητικής επιστολής των υπόλοιπων δόσεων, ποσού 347 εκατ. ευρώ.

Aegean και Μυτιληναίος σημείωσαν σημαντική άνοδο 2,31% και 1,88% ενώ ήπια ανοδικά κινούνται και τα υπόλοιπα βαριά χαρτιά της αγοράς, του ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, και ΑΔΜΗΕ.

Παράλληλα, δύο πακέτα μετοχών συνολικού ποσοστού 6,14% της Ελλάκτωρ, στην τιμή των 1,70 ευρώ, «πέρασαν» από το ταμπλό. Το συνολικό ύψος της συναλλαγής ανέρχεται στα 22,4 εκατ. ευρώ περίπου. Το ένα πακέτο ήταν 2,88 εκατ. μετοχών αξίας περίπου 4,9 εκατ. ευρώ, ενώ το δεύτερο 10,28 εκατ. τεμαχίων αξίας 17,47 εκατ. ευρώ.

Συνολικά τα πακέτα στην αγορά διαμορφώθηκαν στα 36,97 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινήθηκαν 48 μετοχές, πτωτικά 52 και αμετάβλητές παρέμειναν 72 μετοχές.

Πιέσεις πέρασαν σε Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και Viohalco.

Ως προς την Motor Oil, ο κ. Τζαννετάκης χαρακτήρισε θετική στρατηγική κίνηση, τη συνεργασία του πετρελαϊκού Ομίλου με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, για την κατασκευή της νέας ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας φυσικού αερίου ισχύος 877 MW στην Κομοτηνή.

Επισήμανε πως, χάρις στη νέα μονάδα, η δραστηριοποίηση τόσο η Motor Oil όσο και της ΤΕΡΝΑ στον κλάδο ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω της NRG και της ΉΡΩΝ αντίστοιχα, θα αποκτήσει πιο καθετοποιημένα χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή, με δεδομένο ότι και οι δύο εταιρείες αποτελούν καταναλωτές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), η αγορά μεγαλύτερων όγκων για την κάλυψη των αναγκών της υποδομής θα βελτιώσει την αποδοτικότητά τους στην προμήθεια καυσίμου.

Παράλληλα, την καταβολή μερίσματος 0,55 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2020 έκανε δεκτή η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΟΠΑΠ η οποία έλαβε χώρα σήμερα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ παρουσίασε στους μετόχους τη νέα επιχειρηματική Fast Forward, η οποία στηρίζεται στο όραμα της εταιρείας να προσφέρει στους πελάτες της παγκόσμιου επιπέδου τυχερά παιχνίδια και ψυχαγωγία, μέσω των καταστημάτων και των διαδικτυακών καναλιών της.

Όπως σημείωσε ο κος Karas, η στρατηγική Fast Forward καλύπτει έξι βασικές περιοχές, που αποτυπώνουν ξεκάθαρα τις προτεραιότητες για το μέλλον της εταιρείας:

• Τοποθέτηση του πελάτη στο επίκεντρο κάθε δραστηριότητας της εταιρείας
• Ενίσχυση του εταιρικού και των προϊοντικών brand
• Διατήρηση της ισχυρής θέσης του retail δικτύου και διερεύνηση ευκαιριών ανάπτυξης
• Εξέλιξη των online δραστηριοτήτων σε δεύτερο ισχυρό επιχειρησιακό πυλώνα για τον ΟΠΑΠ
• Αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας
• Ενίσχυση της δέσμευσης των ανθρώπων, βάσει του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Αξίζει να επισημάνουμε πως η μετοχή έκλεισε με ήπια πτώση 0,54% στα 13 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider