Νευρικότητα στις ευρωαγορές, με την προσοχή στην ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικότητα στις ευρωαγορές, με την προσοχή στην ΕΚΤ
Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές. Νευρικότητα λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Όπως και στις προηγούμενες συνεδριάσεις της τρέχουσας εβδομάδας, τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν ήπια πτώση καθώς έρχεται πιο κοντά η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι επενδυτές αναμένουν από τις αυριανές ανακοινώσεις της ΕΚΤ και τις δηλώσεις της διοικήτριας της, Κριστίν Λαγκάρντ, στοιχεία για το κατά πόσο η πολιτική της ευρωτράπεζας μπορεί να διαφοροποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες, για την οικονομία της Ευρωζώνης στη μετά-κορονοϊού εποχή.

Υπενθυμίζεται πως παρόμοια νευρικότητα επικράτησε νωρίτερα στα ασιατικά χρηματιστήρια, αλλά και στο χθεσινό κλείσιμο της Wall Street στις ΗΠΑ, γεγονός που αποδίδεται στην προσμονή των αγορών για την πορεία του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,15% στις 453,30 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 πέφτει 0,6% στις 7.052 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX διολισθαίνει 0,71% στις 15.528 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC γύρισε αρνητικά στο 0,12% στις 6.539 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει απώλειες 0,32% στις 25.727 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 0,15% στις 9.138 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, σημαντική πτώση, ανώτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών, κατέγραψε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider