«Άπνοια» στη Wall Street - Αναμονή των επενδυτών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Άπνοια» στη Wall Street - Αναμονή των επενδυτών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Μικρές απώλειες για το Dow Jones και οριακά κέρδη για τον Nasdaq στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές ολοκλήρωσαν τη δεύτερη μέρα της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου και μετά από τις παρόμοιες κινήσεις της Δευτέρας, η Wall Street φαίνεται πως τηρεί απόλυτη στάση αναμονής για τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται την ερχόμενη Πέμπτη.

Παρά το θετικό κλείσιμο για σήμερα, οι επενδυτές εμφανίστηκαν χωρίς διαθέσεις για τοποθετήσεις στα ταμπλό, καθώς παραμένει η ανησυχία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια νέα αύξηση των τιμών καταναλωτή στην αμερικανική οικονομία και κυρίως για το εάν η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές της υποστηρικτικής πολιτικής της μέσα στους επόμενους μήνες.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones έχασε 0,09% ή 30,42 μονάδες στις 34.599 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε οριακά 0,02% ή 0,98 μονάδες στις 4.227 μονάδες.

Ο Nasdaq κέρδισε 0,31% ή 43,19 μονάδες στις 13.924 μονάδες, στο υψηλότερο κλείσιμο από τις 30 Απριλίου.

Σημειώνεται πως οι πιέσεις στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, ένας καλός «δείκτης» ανησυχίας των αγορών, υποχώρησαν την Τρίτη, με το επιτόκιο του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ να φτάνει σε χαμηλά 3 μηνών, στο 1,53%.

Ακόμα, η κίνηση των τελευταίων ημερών στο αμερικανικό χρηματιστήριο «διαβάζεται» από κάποιους αναλυτές και ως στάση αναμονής εν όψει των εταιρικών αποτελεσμάτων β' τρίμηνου, που ξεκινούν τον Ιούλιο.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο αυξήθηκαν στις 9,3 εκατ. από τις 8,3 εκατ. θέσεις τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό κενών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ από την αρχή καταγραφής των σχετικών στατιστικών.

Ωστόσο, οι κενές θέσεις δεν καλύπτονται από το εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ, με τα στοιχεία του υπουργείου τον Μάιο να δείχνουν πως ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ δημιούργησε 837.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το πετρέλαιο πάνω από τα 70 δολάρια, πρώτη φορά εδώ και 2,5 χρόνια

ΗΠΑ: Επανεκίννηση της οικονομίας με 9,3 κενές θέσεις εργασίας τον Απρίλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider