M. Cuban: To Dogecoin είναι καλύτερο από λαχείο, λέει ο δισεκατομμυριούχος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
M. Cuban: To Dogecoin είναι καλύτερο από λαχείο, λέει ο δισεκατομμυριούχος
Είναι το Dogecoin ένα αστείο; Ναι. Είναι η καλύτερη επένδυση στον κόσμο; Όχι. Αλλά τουλάχιστον είναι καλύτερο από ένα λαχείο, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο Mark Cuban.

Είναι το Dogecoin ένα αστείο; Ναι. Είναι η καλύτερη επένδυση στον κόσμο; Όχι. Αλλά τουλάχιστον είναι καλύτερο από ένα λαχείο, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο Mark Cuban.

Σύμφωνα με το Bloomberg, κατά την διάρκεια μιας εμφάνισης του στο “The Ellen DeGeneres Show”, ο ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks δήλωσε πως η εξέλιξη του meme-ψηφιακού νομίσματος είναι η «πιο τρελή ιστορία που έχει συμβεί», ενώ προσπάθησε να απαντήσει ερωτήσεις σχετικά με το κρυπτονόμισμα που έχει ως σύμβολο ένα χαμογελαστό σκύλο ράτσας Shiba Inu.

«Πάνω απ’ όλα, όταν κάποιος αναφέρει το Dogecoin και σε ρωτά αν είναι καλή επένδυση, θα του απαντούσα πως δεν είναι η καλύτερη επένδυση αλλά είναι πολύ καλύτερη από ένα λαχείο, και είναι ένας καλός τρόπος να γνωρίσεις και να αρχίσεις να κατανοείς τα κρυπτονομίσματα», είπε ο Cuban. «Και ξέρεις κάτι; Θα μπορούσε να ανέβει. Και το δεύτερο σχετικά με αυτό είναι πως και να μην ανέβει και να θες να το ξοδέψεις, μπορείς να αγοράσεις εμπορεύματα από το κατάστημα των Mavericks».

Ο Cuban εδώ και καιρό εξυμνεί την ψυχαγωγική και εκπαιδευτική αξία του Dogecoin. Τον Μάρτιο ανακοίνωσε πως οι οπαδοί των Mavericks θα μπορούσαν να αγοράζουν εισιτήρια και εμπορεύματα με αυτό. Η ομάδα επίσης, δέχεται Bitcoin, Ethereum και άλλα κρυπτονομίσματα.

«Το Bitcoin είναι όπως μια ψηφιακή εκδοχή του χρυσού, το Ethereum είναι μια ψηφιακή εκδοχή ενός νομίσματος, και μετά έχεις το Dogecoin, που είναι απλά διασκεδαστικό», είπε ο Cuban όταν η DeGeneres τον ρώτησε για τις απόψεις του σχετικά με τα κρυπτονομίσματα.

Αφού ξεκίνησε ως ένα αστείο ανάμεσα σε 2 προγραμματιστές –μια παρωδία κρυπτονομίσματος που δεν θα είχε καμία αξία- το Dogecoin πλέον αποτιμάται στην αγορά στα 35 δισ. δολάρια, ενώ είχε φτάσει πάνω από 50 δισ. δολάρια μέσα στο μήνα. Για τους επικριτές του, ευτελίζει τις επενδύσεις, και δημιουργεί κινδύνους που θα μπορούσαν να βλάψουν τους επενδυτές που παρασύρθηκαν από την μόδα του. Ο επενδυτής σε κρυπτονομίσματα Mike Novogratz, για παράδειγμα, δεν είναι καθόλου οπαδός του.

Εντούτοις, η τιμή του Dogecoin εκτοξεύθηκε μέσα στη χρονιά, στηριγμένο σε memes στο ίντερνετ και με μερική ενθάρρυνση από μεγάλα ονόματα όπως ο Έλον Μασκ. Το κρυπτονόμισμα αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται κάτω των 0,30 δολαρίων το κομμάτι – ενώ το Bitcoin γύρω στα 55.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider