«Εναλλακτική επένδυση» το Bitcoin για την Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Εναλλακτική επένδυση» το Bitcoin για την Κίνα
«Θεωρούμε το Bitcoin και τα stablecoin ως κρύπτο assets... Πρόκειται για εναλλακτικές επενδύσεις», δήλωσε ο Li Bo.

«Εναλλακτική επένδυση» χαρακτηρίζει το Bitcoin η κεντρική τράπεζα της Κίνας αλλάζοντας σημαντικά την στάση του Πεκίνου απέναντι στο δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα της αγοράς.

«Θεωρούμε το Bitcoin και τα stablecoin ως κρύπτο assets... Πρόκειται για εναλλακτικές επενδύσεις», δήλωσε ο Li Bo, αναπληρωτής διοικητής της PBOC, προσθέτοντας «δεν είναι καθαυτό νόμισμα. Και έτσι ο κύριος ρόλος που βλέπουμε για τα κρύπτο assets είναι η εναλλακτική επένδυση».

Σύμφωνα με το CNBC, η διεθνής αγορά χαρακτηρίζει τα σχόλια «προοδευτικά» και παρακολουθεί στενά τις ρυθμιστικές αλλαγές που αναμένεται να πραγματοποιήσει η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC).

Η κινεζική αγορά Bitcoin ήταν μία από τις μεγαλύτερες, αλλά το 2017 η κυβέρνηση της χώρας απαγόρευσε τις λεγόμενες πρώτες εκδόσεις κρυπτονομισμάτων (ICOs) που αποτελούσαν έναν τρόπο άντλησης κεφαλαίων από τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων με την έκδοση ψηφιακών νομισμάτων. Την ίδια χρονιά, οι κινεζικές Αρχές έκλεισαν τις πλατφόρμες συναλλαγών ψηφιακών νομισμάτων λόγω ανησυχιών για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Ως εναλλακτικές επενδύσεις, «πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κίνα, τις εξετάζουν και σκέφτονται για το είδος των εποπτικών απαιτήσεων. Ενδεχομένως ελάχιστες, αλλά πρέπει να έχουμε κάποια μορφή εποπτικών απαιτήσεων για να αποτρέψουμε… τη δημιουργία σοβαρών κινδύνων για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα από την κερδοσκοπία σε αυτά τα assets», δήλωσε ο Li, προσθέτοντας ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει το σημερινό ρυθμιστικό πλαίσιό της για τα ψηφιακά νομίσματα.

Το bitcoin κερδίζει 2,5% και διαμορφώνεται στα 57.200,50 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider