Πετρέλαιο: Πάνω από 20% τα κέρδη στο τρίμηνο, πτώση για τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Πάνω από 20% τα κέρδη στο τρίμηνο, πτώση για τον Μάρτιο
Η αβεβαιότητα συνεχίζει να καλύπτει τη ζήτηση του μαύρου χρυσού, με τον γενικό γραμματέα του OPEC, Μοχάμεντ Μπαρκίντο, να χαρακτηρίζει το οικονομικό περιβάλλον «πρόκληση». 

Απώλειες σημείωσαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αβεβαιότητα συνεχίζει να καλύπτει τη ζήτηση του μαύρου χρυσού, με τον γενικό γραμματέα του OPEC, Μοχάμεντ Μπαρκίντο, να χαρακτηρίζει το οικονομικό περιβάλλον «πρόκληση».

Τα συμβόλαια του αργού WTI υποχώρησαν κατά 1,39 δολάρια ή 2,3% κλείνοντας στα 59,16 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε μηνιαίο επίπεδο έχασε 3,8%. Το Brent σημείωσε πτώση 60 σεντς ή 0,9% στα 63,54 δολάρια στο ICE του Λονδίνου, υποχωρώντας 3,9% για το σύνολο του Μαρτίου. Ωστόσο, σε επίπεδο τριμήνου, το πετρέλαιο WTI ενισχύθηκε πάνω από 20%, ενώ το Brent σχεδόν 23%.

Νωρίτερα, η Αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ) ανακοίνωσε πως τα αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν για πρώτη φορά έπειτα από έξι εβδομάδες, κατά 900.000 βαρέλια για την εβδομάδα έως τις 26 Μαρτίου. Η IHS Markit είχε προβλέψει αύξηση 600.000 βαρελιών, ενώ το API ανακοίνωσε την Τρίτη αύξηση 3,9 εκατ. βαρελιών.

Εξάλλου, ο OPEC+ αναμένεται να προχωρήσει σε νέες περικοπές, με τον γενικό γραμματέα να τονίζει ότι ενώ ο κόσμος έχει δει «περαιτέρω θετικά για την ανάκαμψη», το οικονομικό περιβάλλον «παραμένει πρόκληση, περίπλοκο και αβέβαιο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider