Ambrosia Capital: Τα deals της χρηματιστηριακής από το City στην ελληνική αγορά

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ambrosia Capital: Τα deals της χρηματιστηριακής από το City στην ελληνική αγορά
Η ιδιωτική χρηματιστηριακή τύπου… boutique, με έδρα το Λονδίνο και η συμμετοχή της στα εγχώρια πράγματα τα τελευταία χρόνια. Η εμπλοκή σε άτυπα road shows, σε ομολογιακές εκδόσεις ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, σε συμφωνίες και μετοχικές συναλλαγές.

Προ ολίγων ημερών έγινε γνωστό ότι «Ambrosia Capital Hellas ΑΕΠΕΥ» έλαβε άδεια λειτουργίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων.

Για όσους δεν θυμούνται, η συγκεκριμένη ιδιωτική χρηματιστηριακή τύπου… boutique, όπως χαρακτηριστικά λένε για την Ambrosia Capital στην αγορά, με έδρα το Λονδίνο και με ελληνικό προσανατολισμό, το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν ιδιαίτερα κινητική στα εγχώρια δρώμενα, υπό τη διοίκηση των κυρίων Τάσου Αστυφίδη και Σταύρου Ανάγνου.

Και συνεχίζει βέβαια να είναι, καθώς πρόσφατα συμμετείχε στην έκδοση ομολόγου από τη ΔΕΗ (σε αυτό των 650 εκατ. ευρώ), στο γκρουπ των τραπεζών και ξένων οίκων που λειτούργησαν ως από κοινού συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών σε σχέση με την προσφορά.

Πάντως, για όσους παρακολουθούν την αγορά το όνομα Ambrosia Capital παραπέμπει και σε άλλες διεργασίες και κινήσεις. Όπως σημειώνουν στελέχη του χώρου, ήταν εξ αυτών που έφερναν σε επαφή με μεγάλους διεθνείς επενδυτικούς και τραπεζικούς οίκους όχι μόνο επιχειρηματίες αλλά ακόμα και κυβερνητικά στελέχη, π.χ. και στο πλαίσιο road shows. Επίσης, η Ambrosia Capital συμμετείχε τόσο στην έκδοση ομολογιακού δανείου (σχεδόν 650 εκατ. ευρώ) από την Ελλάκτωρ στα τέλη του 2019-αρχές 2020, αλλά και κατά την περίοδο της μεταβίβασης μετοχικού πακέτου του Δ. Κούτρα (της Ελλάκτωρ) μετά την αποχώρησή του από τον εισηγμένο όμιλο, ενώ εμφανίζονταν να συνδέεται με το αμερικανικό fund Amber Capital (που είχε εμπλακεί σε αγοροπωλησία μετοχών της εισηγμένης).

Επίσης, έχει συμμετάσχει και σε άλλες εκδόσεις διεθνών ομολόγων (Tier II της Τράπεζας Πειραιώς, Frigoglass) στη συμφωνία για τη Forthnet (ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της εταιρείας στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών αυτής από τη United GROUP) αλλά και συμμετοχή σε πολλά άλλα projects στρατηγικής σημασίας για την οικονομία της χώρας. Μάλιστα, σενάρια ήθελαν στελέχη της να έχουν ρόλο και σε επαφές ανάμεσα σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και ξένο όμιλο για συμφωνία που σχετικά πρόσφατα ολοκληρώθηκε, ωστόσο, δεν έχει για την ώρα κυκλοφορήσει κάτι επισήμως.

Το πιθανότερο είναι λοιπόν, προσεχώς να την βλέπουμε και σε άλλες κινήσεις που σχετίζονται με τον εγχώριο οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider