Deliveroo: Νέες μετοχές αξίας 1,77 δισ. λιρών πουλά η βρετανική startup

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deliveroo: Νέες μετοχές αξίας 1,77 δισ. λιρών πουλά η βρετανική startup
H startup στον χώρο του delivery τροφίμων Deliveroo ξεκίνησε να δέχεται παραγγελίες από επενδυτές για το νέο πακέτο μετοχών που «βγάζει» προς πώληση, αξίας 1,77 δισ. λιρών.

H startup στον χώρο του delivery τροφίμων Deliveroo ξεκίνησε να δέχεται εντολές από επενδυτές για το νέο πακέτο μετοχών που «βγάζει» προς πώληση, αξίας έως 1,77 δισ. λιρών, σηματοδοτώντας έτσι τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Σεπτέμβριο.

Οι μετοχές της Deliveroo πωλούνται από 3,90 ως 4,60 λίρες η κάθε μια, σύμφωνα με μια ανακοίνωση την Δευτέρα, αποτιμώντας συνολικά την εταιρεία στα 7,6 με 8,8 εκατ. λίρες.

Η προσφορά είναι το μεγαλύτερο float που έχει καταγραφεί στο χρηματιστήριο του Λονδίνου από την προσφορά ύψους 1,88 δισ. λιρών της THG τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Bloomberg. H εταιρεία θα δέχεται τις εντολές των επενδυτών ως τις 30 Μαρτίου, με την μετοχή να ξεκινά να διαπραγματεύεται την επομένη. Ο σχεδιασμός είναι να επενδύσει τα κέρδη που θα εξασφαλίσει για να ενισχύσει την ανάπτυξη της.

Η πώληση αφορά στον αριθμό των 384,6 εκατομμυρίων μετοχών, και θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και 10% αν υπάρξει ζήτηση. Εκτός από το 1 δισ. λίρες που η εταιρεία στοχεύει να αποκομίσει από τις νέες μετοχές, οι ήδη υπάρχοντες μέτοχοι θα μπορούν να πωλήσουν τις μετοχές τους στην αρχική δημόσια προσφορά, ανακοίνωσε η Deliveroo, χωρίς να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το Deliveroo έχει συγκεντρώσει αρκετή επενδυτική ζήτηση για να ολοκληρώσει το deal μέσα στο επιθυμητό εύρος τιμών, εντός λίγων ωρών από το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider