Επιπλέον κέρδη για το πετρέλαιο - Στα 64 δολάρια το μπρεντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιπλέον κέρδη για το πετρέλαιο - Στα 64 δολάρια το μπρεντ

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν περαιτέρω άνοδο την Τετάρτη, υποστηριζόμενες από τη μεγάλη διακοπή του εφοδιασμού στα νότια των Ηνωμένων Πολιτειών αυτή την εβδομάδα που προκλήθηκε από μια έντονη καταιγίδα στο Τέξας.

Το πετρέλαιο υποστηρίχθηκε τις τελευταίες εβδομάδες από τον περιορισμό της προσφοράς του ΟΠΕΚ + ενώ αναπτερώνονται οι ελπίδες ότι η ζήτηση θα ανακάμψει λόγω των εμβολιασμών κατά του COVID-19.

Η διακοπή εφοδιασμού στις ΗΠΑ αναμένεται να διαταράξει την παραγωγή για αρκετές ημέρες, αν όχι εβδομάδες, όπως αναφέρουν οι ειδικοί του κλάδου.

Οι αναλυτές της ANZ και της Citigroup υπολογίζουν ότι οι περικοπές στην σχιστολιθική παραγωγή των ΗΠΑ φθάνουν τουλάχιστον τα 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως . Η Citi υπολόγισε μια σωρευτική απώλεια παραγωγής περίπου 16 εκατομμύρια βαρέλια έως τις αρχές Μαρτίου.

«Ο αντίκτυπος στις τιμές του αργού πετρελαίου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η κρίση ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά τελικά οι τιμές πιθανότατα θα επιστρέψουν στα συνήθη επίπεδα όπως αυτά διαμορφώνονται από την παγκόσμια ζήτηση ενέργειας και τον ΟΠΕΚ +», δήλωσε η Margaret Yang από την DailyFX.

Οι παραγωγοί πετρελαίου του ΟΠΕΚ + είναι πιθανό να μειώσουν τον περιορισμό της προσφοράς μετά τον Απρίλιο, δεδομένης της ανάκαμψης των τιμών, σύμφωνα με πηγές του ΟΠΕΚ + στο Reuters.

«Πιστεύουμε ότι ο ΟΠΕΚ + πιθανότατα θα ακολουθήσει μια πιο συντηρητική προσέγγιση και θα μειώσει την παραγωγή με πιο μετριοπαθή τρόπο», δήλωσε ο αναλυτής της ING, Warren Patterson.

Την Τετάρτη το μεσημέρι (15.22 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 60,85 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,33% και το μπρεντ στα 64,37 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,61%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider