Ρεκόρ για τον Dow Jones - Στροφή σε τράπεζες από τους επενδυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ για τον Dow Jones - Στροφή σε τράπεζες από τους επενδυτές

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με τους επενδυτές να αναμένουν το κρίσιμο πακέτο μέτρων στήριξης που θα δώσει νέα πνοή σε κλάδους που επλήγησαν από την πανδημία αλλά και στους Αμερικανούς πολίτες. Stock picking από τους επενδυτές της Wall με έμφαση στις τράπεζες.

Έτσι, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 0,20% ή 63,82 μονάδες στις 31.522 μονάδες χτυπώντας νέο υψηλό, ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,34% ή 47,97 μονάδες στις 14.047, και ο S&P 500 κατέγραψε επίσης πτώση 0,06% ή 52,24 μονάδες στις 3.932 μονάδες.

Άνοδο 2,42% κατέγραψε η μετοχή της JP Morgan, 1,84% της Goldman Sachs, 2,64% της Bofa.

Έρευνα της Bank of America δείχνει πως ανάμεσα στο επενδυτικό κοινό υπάρχει αυξημένη αισιοδοξία για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Όσον αφορά τον S&P 500, σύμφωνα με έρευνα της Goldman Sachs, τα κέρδη ανά μετοχή στις εταιρείες του, αυξήθηκαν 2% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Πρώτη στη κατάταξη η βιομηχανία πρώτων υλών, με 17% ετήσια αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή.

Ανάμεσα στα ευρήματα της έρευνας, είναι πως το 90% των ερωτώμενων, στελέχη σε διάφορα funds, θεωρούν πως θα υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας μέχρι το 2021 ακολουθώντας καμπύλη σχήματος V, και πως για πρώτη φορά μετά από τον Ιανουάριο του 2020, υπάρχει τάση προς τις δαπάνες κεφαλαίων παρά στην βελτίωση των ισολογισμών.

Ανάμεσα στους πιθανούς κινδύνους οι επενδυτές αναγνωρίζουν τις καθυστερήσεις των εμβολιασμών, τον πληθωρισμό, τoν υψηλό ανταγωνισμό στις διαπραγματεύσεις τεχνολογικών μετοχών, τις μεγάλες συναλλαγές σε bitcoin, και το σορτάρισμα του δολαρίου.

Σε νέα υψηλά έφτασε το Bitcoin την Τρίτη που ξεπέρασε το ορόσημο των 50.000 δολαρίων, καθιερώνοντας για ακόμα μία φορά την κυριαρχία του ως το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου. Ωστόσο στο κλείσιμο της Wall βρέθηκε λίγο χαμηλότερα στα 48.688 δολάρια με άνοδο 504 δολαρίων.

Φωτογραφία: Getty Imges/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider