BofA: Τι «δηλώνουν» οι fund managers για μετρητά, ρίσκο, μετοχές και οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BofA: Τι «δηλώνουν» οι fund managers για μετρητά, ρίσκο, μετοχές και οικονομία

Τα επίπεδα μετρητών στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια έχουν φθάσει στο χαμηλότερο επίπεδο, λίγο πριν από το λεγόμενο taper tantrum του 2013, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της Bank of America για το μήνα Φεβρουάριο, η οποία έδειξε επίσης ότι οι επενδυτές είναι υπερβολικά αισιόδοξοι για τις οικονομικές προοπτικές (outlook).

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι επενδυτές έδειξαν ότι είχαν την ικανότητα να αυξήσουν τον κίνδυνο, μειώνοντας τα επίπεδα των μετρητών τους στο 3,8%, το χαμηλότερο από τον Μάρτιο του 2013, λίγο πριν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πυροδοτήσει ένα ξέσπασμα της αγοράς, σηματοδοτώντας την πρόθεσή της να μειώσει ή να τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (tapering) που άρχισε κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2008.

Ωστόσο, οι επενδυτές ακούνε την… ηχώ από την περίοδο του 2013 και βλέπουν να taper tantrum ως το δεύτερο μεγαλύτερο tail risk μετά από τις καθυστερήσεις στην διάθεση εμβολίων.

Οι μετοχές διεθνώς σημείωσαν διαδοχικά υψηλότερα ρεκόρ το 2021, με τις κεντρικές τράπεζες να παραμένουν υποστηρικτικές και τις κυβερνήσεις να «ρίχνουν» χρήματα στο σύστημα για να επιταχύνουν τις οικονομίες μετά τη ζημία που προκλήθηκε από το COVID-19.

Κατά το δημοσίευμα, ο Michael Hartnett, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων της BofA, δήλωσε στους πελάτες που έχουν τις υψηλότερες κατανομές μετοχών και εμπορευμάτων σε μια δεκαετία ότι «ο μόνος λόγος για να είμαστε bearish είναι ότι... δεν υπάρχει λόγος να είμαστε bearish».

Το 91% των επενδυτών αναμένει μια ισχυρότερη οικονομία, σύμφωνα με την έρευνας της BofA, η οποία κάλυψε 225 διαχειριστές κεφαλαίων με 645 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση. Παρά τα ζητήματα που σιγοβράζουν στο παρασκήνιο και τα τεράστια κέρδη μεταξύ των αγορών, η έρευνα της BofA, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 5 και 11 Φεβρουαρίου, διαπίστωσε ότι μόνο το 13% των συμμετεχόντων ανησυχούσε για μια φούσκα αγοράς μετοχών των ΗΠΑ.

Περίπου το 53% δήλωσε ότι οι αμερικανικές μετοχικές αγορές βρίσκονταν σε αγορά bull τελευταίου σταδίου, ενώ το 27% βλέπει το bull σε αρχικά στάδια. Το 25% των επενδυτών που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι λαμβάνουν «υψηλότερο από το κανονικό» ρίσκο - το υψηλότερο ποσοστό ποτέ.

Η θέση «Long tech» ήταν το η πιο διαδεδομένη στην έρευνα (δηλαδή θετική για τον τεχνολογικό κλάδο), ενώ οι διαχειριστές δήλωσαν long στο bitcoin και short στο δολάριο ΗΠΑ"

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider