Ξένα Χρηματιστήρια
16-02-2021 | 17:00

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin

Newsroom
Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη, χωρίς να πιάνει το νήμα από το θετικό κλίμα μέσα στο οποίο έκλεισε η Wall Street την προηγούμενη εβδομάδα. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει οριακά 0,02% ή 7,07 μονάδες στις 31.465 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,31% ή 44 μονάδες στις 14.050, και ο S&P 500 καταγράφει επίσης πτώση 0,14% ή 5,93 μονάδες στις 3.928 μονάδες.

Έρευνα της Bank of America δείχνει πως ανάμεσα στο επενδυτικό κοινό υπάρχει αυξημένη αισιοδοξία για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Όσον αφορά τον S&P 500, σύμφωνα με έρευνα της Goldman Sachs, τα κέρδη ανά μετοχή στις εταιρείες του, αυξήθηκαν 2% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Πρώτη στη κατάταξη η βιομηχανία πρώτων υλών, με 17% ετήσια αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή. 

Ανάμεσα στα ευρήματα της έρευνας, είναι πως το 90% των ερωτώμενων, στελέχη σε διάφορα funds, θεωρούν πως θα υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας μέχρι το 2021 ακολουθώντας καμπύλη σχήματος V, και πως για πρώτη φορά μετά από τον Ιανουάριο του 2020, υπάρχει τάση προς τις δαπάνες κεφαλαίων παρά στην βελτίωση των ισολογισμών.

Ανάμεσα στους πιθανούς κινδύνους οι επενδυτές αναγνωρίζουν τις καθυστερήσεις των εμβολιασμών, τον πληθωρισμό, τoν υψηλό ανταγωνισμό στις διαπραγματεύσεις τεχνολογικών μετοχών, τις μεγάλες συναλλαγές σε bitcoin, και το σορτάρισμα του δολαρίου.

Σε νέα υψηλά διαπραγματεύται το Bitcoin που τις μεσημεριανές ώρες ξεπέρασε το ορόσημο των 50.000 δολαρίων, καθιερώνοντας για ακόμα μία φορά την κυριαρχία του ως το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου.

Μετοχές

Η Palantir Technologies, αν και με τα αποτελέσματα της ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς όσον αφορά τα έσοδα της με 322 εκατομμύρια αντί της πρόβλεψης για 300,7 εκατομμύρια, ωστόσο εμφάνισε απώλειες 8 σεντς στα κέρδη ανά μετοχή. Η μετοχή της υποχωρεί κατά 8,77%.

Η μετοχή της AutoNation, που με τα τριμηνιαία αποτελέσματα της ξεπερνά τις προσδοκίες όσον αφορά και τα έσοδα και τα κέρδη ανά μετοχή, κερδίζει 4,13%.

H MicroStrategy, αν και το τελευταίο διάστημα έχει επωφεληθεί από την επένδυση της στο bitcoin που γνωρίζει ιστορικά υψηλά επίπεδα, και τα κέρδη που σημείωσε αρχικά, έχει απώλειες 3,59% στην μετοχή της.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.