Σε άνοδο οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε άνοδο οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

Με ανοδικές τάσεις κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, παίρνοντας την σκυτάλη από το ανοδικό κλείσιμο των ασιατικών αγορών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κερδίζει 1,07% και κινείται στις 418 μονάδες. Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 0,34%. Στο Παρίσι, ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 1,43%, ενώ ο FTSE 100 του Λονδίνου κινείται στο +2,02%. Ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 1,04%, ενώ στην Ιταλία ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,90%.

Οι ανακοινώσεις της BionTech πως θα εγκαινιάσει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής του εμβολίου για την Covid-19 στη Γερμανία, με σκοπό να επιταχύνει τη διάθεση του σκευάσματος στην Ευρώπη, έχει φέρει ικανοποίηση και αισιοδοξία στις αγορές.

Αντίστοιχα, θετικής υποδοχής τυγχάνει η είδηση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «πιάνει» τους εμβολιαστικούς στόχους του, με 15 εκατομμύρια πολίτες να έχουν ήδη δεχτεί την πρώτη δόση του εμβολίου, ήτοι πάνω από το 25% του ενήλικου πληθυσμού.

Παράλληλα, σήμερα είναι προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, ενώ αναμένονται και ανακοινώσεις για τους δείκτες της βιομηχανικής παραγωγής.

Aσία

Με κέρδη έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, επηρεασμένες από το παγκόσμιο κλίμα αισιοδοξίας που προκαλεί η επιτυχής εφαρμογή των εμβολιαστικών πλάνων κι οι συνεπακόλουθες ελπίδες οικονομικής ανάκαμψης, με τους κορυφαίους δείκτες να σημειώνουν άνοδο.

Στο Τόκιο, ο Nikkei, κατέγραψε κέρδη 1,91%, σπάζοντας για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια το «φράγμα» των 30.000 μονάδων, ενώ ο S&P/ASX 200 του Σίδνεϋ έκλεισε ανοδικά 0,91%.

Τα χρηματιστήρια της Κίνας, της Ταϊβάν και του Χονγκ Κονγκ, καθώς και η Wall Street είναι κλειστά σήμερα λόγω αργιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider