Ακόμη μια θετική εβδομάδα στη Wall Street - Σε νέα υψηλά οι δείκτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακόμη μια θετική εβδομάδα στη Wall Street - Σε νέα υψηλά οι δείκτες

Ανέβασε ταχύτητες η Wall Street μετά το πέρα της μισής συνεδρίασης της Παρασκευής λαμβάνοντας ώθηση από τράπεζες και τεχνολογία, αλλά και από τις προσδοκίες που υπάρχουν για την τελική έγκριση του πακέτου στήριξης.

Και αυτό αφού τις τελευταίες 20 ημέρες, κατά μέσο όρο άλλαξαν χέρια 15,8 δισεκατομμύρια μετοχές στη Wall Street, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Αυτό το νούμερο απέχει λίγο από τον μέσο όρο των 16,1 δισεκατομμύρια μετοχών που σημειώθηκε στις 25 Μαρτίου, και ήταν το υψηλότερο επίπεδο για τουλάχιστον μια δεκαετία, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Παράλληλα, για το οικονομικό έτος 2021, το CBO (γραφείο Προϋπολογισμού των ΗΠΑ) εκτιμά ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα συρρικνωθεί στα 2,26 τρισ. δολάρια, από 3,13 τρισ. δολάρια το 2020 και θα συνεχίσει να κινείται καθοδικά έως το 2024, οπότε αναμένεται να διαμορφωθεί στα 905 δισ. δολάρια. Ωστόσο, από εκεί και έπειτα, το CBO προβλέπει εκ νέου διεύρυνση του ελλείμματος στα σχεδόν 2 τρισ. δολάρια το 2031, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Επιπλέον ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνησή του έχει εξασφαλίσει συμφωνίες για επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer και Moderna, ανοίγοντας το δρόμο για περισσότερους εμβολιασμούς.

Από την άλλη προβληματισμό προκάλεσαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ που έκανε λόγο για ζοφερή κατάσταση στην αγοράς εργασίας των ΗΠΑ. Όπως ανέφερε «παρότι η αγορά εργασίας έχει ανακτήσει 12 εκατομμύρια θέσεις σε σύγκριση με την πρώτη φάση της κρίσης της πανδημίας οι ΗΠΑ απέχουν πολύ ακόμη μέχρι να βρεθούν στο σημείο που πρέπει σχετικά με τα επίπεδα της απασχόλησης» ανέφερε ο Πάουελ.

Παράλληλα συμπλήρωσε πως «θα χρειαστούμε συνεχιζόμενη υποστήριξη τόσο από βραχυπρόθεσμες πολιτικές όσο και από μακρόπνοες επενδυτικές κινήσεις, ώστε όλοι εκείνοι που ψάχνουν εργασία να έχουν τις δεξιότητες και τις ευκαιρίες που θα τους επιτρέψουν να συνεισφέρουν στα οφέλη της ευημερίας και να τα μοιραστούν».

Δείκτες

Την Παρασκευή ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,09% στις 31.458 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,48% στις 3.911 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα στο 0,50% στις 14.095 μονάδες. Σε επίπεδα εβδομάδας ο Dow Jones ενισχύθηκε 1%, ο S&P 500 1,2%, και ο Nasdaq 1,7%.

Πρωταγωνίστησαν από τον βιομηχανικό δείκτη η Goldman Sachs και JP Morgan με κέρδη άνω του 1%.

Τη Δευτέρα θα παραμείνει κλειστή η Wall Street, λόγω της ημέρας του Προέδρους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider