Η φρενίτιδα στην αμερικάνικη αγορά πλησιάζει σε επίπεδα πανικού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η φρενίτιδα στην αμερικάνικη αγορά πλησιάζει σε επίπεδα πανικού

Η φρενίτιδα στις συναλλαγές των αμερικανικών μετοχών δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης και εμφανίζεται έτοιμη να ξεπεράσει ακόμα και τα επίπεδα που καταγράφηκαν εν μέσω πανδημικού πανικού τον Μάρτιο.

Τις τελευταίες 20 ημέρες, κατά μέσο όρο 15,8 δισεκατομμύρια μετοχές «άλλαζαν χέρια» κάθε ημέρα στην Wall Street, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλλεξε το Bloomberg. Αυτό το νούμερο απέχει λίγο από τον μέσο όρο των 16,1 δισεκατομμύρια μετοχών που σημειώθηκε στις 25 Μαρτίου, και ήταν το υψηλότερο επίπεδο για τουλάχιστον μια δεκαετία, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Οι εκτινάξεις στις συναλλαγές των αμερικάνικων μετοχών έρχονται συνήθως σε περιόδους που επικρατεί αυξανόμενη μεταβλητότητα στις αγορές, όπως όταν πέρυσι στην αρχή της χρονιάς οι φόβοι για τον κορονοϊό οδήγησαν σε ένα ξαφνικό ξεπούλημα. Αυτή τη φορά, η μεταβλητότητα είναι πολύ πιο ήπια, υποδηλώνοντας πως το άλμα στις συναλλαγές είναι άλλο ένα σημάδι ευφορίας στη χρηματιστηριακή αγορά.

Ο δείκτης S&P500 είναι αυξημένος κατά 4% από την αρχή του έτους και έκλεισε σε ιστορικό υψηλό την Πέμπτη.

Η ραγδαία άνοδος και απότομη κατάρρευση των μετοχών της GameStop τον περασμένο μήνα δεν κατάφερε να βάλει φρένο στον ενθουσιασμό για μετοχές. Ρεκόρ πέτυχε κι ένα αντίστοιχο μέτρο ευφορίας για την αγορά options: ο όγκος των bullish στοιχημάτων έναντι των call options.

«Βλέπουμε τόσα σημάδια φρενήρους κερδοσκοπίας», λέει ο Chris Weston, επικεφαλής ερευνών της Pepperstone Group. «Είναι στο πλαίσιο της έκρηξης των retail traders».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider