Ήπια διόρθωση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια διόρθωση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Ήπια διόρωθση καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη μετά τα χθεσινά υψηλά που σκαρφάλωσαν οι S&P 500 και Nasdaq.

Την Τέταρτη οι Pfizer και BioNTech έλαβαν έγκριση για χρήση των εμβολίων στη Βρετανία κατά του κορονοϊού και η χορήγησή τους θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα. «Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο τωνPfizer/BioNTech για χρήση», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας.

«Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη Βρετανία από την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν αυξημένες βλέψεις για την προεδρία του Τζο Μπάιντεν και ειδικότερα για την Τζάνετ Γέλεν που θα αναλάβει τα ηνία της αμερικανικής οικονομίας. Η επιλογή της Γέλεν σε μια ιδιαίτερα νευραλγική θέση με πολιτικές «αποχρώσεις», αποδεικνύεται ιδιαίτερα έξυπνη από τον Τζο Μπάιντεν, καθώς χωρίς αμφιβολία, θα δημιουργηθεί ένα πολύ στενό πλαίσιο συνεργασίας με τον πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ. Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα 13(3) προγράμματα διεκολύνσεων δανεισμού έκτακτης ανάγκης θα υπάρξει μια προσπάθεια επαναφοράς από τη Γέλεν αφότου ο απερχόμενος, Στίβεν Μνούτσιν έθεσε έναν ορίζοντα λήξης έως τα τέλη του έτους και από την άλλη το πρόγραμμα CARES ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων έχει «στεγνώσει».

Τέλος το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον Οκτώβριο η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 404.000 θέσεις, με τους αναλυτές να βάζουν τον πήχη στις 365.000 θέσεις.

Δείκτες

Την Τετάρτη ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,40% στις 29.711 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,38% στις 3.648 μονάδες, ενώ ο Nasdsaq διολισθαίνει 1,04% στις 12.226 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider