Στους ρυθμούς του δεύτερου lockdown το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στους ρυθμούς του δεύτερου lockdown το Χρηματιστήριο
Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, με του πωλητές να παίρνουν το πάνω χέρι από την έναρξη της συνεδρίασης.

Στους «ρυθμούς» του δεύτερου γενικευμένου lockdown κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, με τις πρώτες ρευστοποιήσεις να εντοπίζονται στον τραπεζικό κλάδο και στα blue chips.

Η αγορά υποχωρεί μετά από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη 4,13%.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 577,72 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,79%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,42 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,98%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (+0,70%), της ΕΥΔΑΠ(+0,30%) και της Coca Cola HBC (+0,20%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (-4,56%), της Aegean Airlines (-3,94%), της Alpha Bank (-3,92%), του ΟΠΑΠ (-3,60%) και τηςEurobank (-3,44%).

Παράλληλα στην επέκταση, στη διεύρυνση, στον εμπλουτισμό και στην ενίσχυση του πακέτου στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων προχωρά η κυβέρνηση, μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχουν τα ταμειακά διαθέσιμα (σήμερα είναι 37 δισ. ευρώ, όσα και στην αρχή της υγειονομικής κρίσης), ώστε να στηριχθεί μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ακόμη και στο χειρότερο σενάριο. «Γεμίζουμε το ταμείο και τα δίνουμε στην πραγματική οικονομία», είπε, προσθέτοντας πως «έχουμε τα ταμειακά διαθέσιμα για να στηρίξουμε ακόμα περισσότερους από το πρωί του Σαββάτου». Επεσήμανε δε, ότι το υφιστάμενο πακέτο μέτρων θα ενισχυθεί, ώστε να επεκταθούν οι αναστολές συμβάσεων, οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, η «επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και 5», τα εργαλεία παροχής ρευστότητας, αλλά και οι αναστολές (σε βάθος χρόνου) φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών. Παράλληλα, θα επεκταθούν και οι υποχρεωτικές μειώσεις ενοικίων και θα υπάρξουν πρόσθετες πρωτοβουλίες για την αποζημίωση των ιδιοκτητών ακινήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider