Χρηματιστήριο: Πλώρη για τις 590 μονάδες με το βλέμμα στο εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Πλώρη για τις 590 μονάδες με το βλέμμα στο εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ
Το ταμπλό περνά σε άνοδο, λαμβάνοντας στήριξη και από το θετικό γύρισμα των ευρωπαϊκών αγορών, που λίγο νωρίτερα κινούνταν πτωτικά, καθώς τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από τις εκλογές στις ΗΠΑ δεν αναδεικνύουν έναν σίγουρο νικητή.

Ενισχύεται η άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με την αγορά να έχει βάλει πλώρη για τα επίπεδα των 590 μονάδων, παρακολουθώντας την εκλογική μάχη για τον επόμενο πρόεδρο στις ΗΠΑ που εξελίσσεται σε θρίλερ για γερά νεύρα.

Το ταμπλό περνά σε άνοδο, λαμβάνοντας στήριξη και από το θετικό γύρισμα των ευρωπαϊκών αγορών, που λίγο νωρίτερα κινούνταν πτωτικά, καθώς τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από τις εκλογές στις ΗΠΑ δεν αναδεικνύουν έναν σίγουρο νικητή.

Ειδικότερα, λίγα λεπτά μετά τις 12:00, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται στις 588,63 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,71%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,50 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,12%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,79%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+3,40%), της Aegean Airlines (+1,56%), του ΟΤΕ (+1,35%), της Eurobank (+1,29%) και της Viohalco (+1,23%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (-1,78%), της Τέρνα Ενεργειακή (-1,51%), της Motor Oil (-1,13%) και της Coca Cola HBC (-1,11%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,92%) και των Τηλεπικοινωνιών (+1,38%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου (-0,57%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,55%).

Ανοδικά κινούνται 43 μετοχές, 19 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Πετρόπουλος +9,05% και Παϊρης +7,93%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αγροτικός οίκος Σπύρου -6,04% και Ιντρακάτ -3,36%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider