Στο κόκκινο οι ευρωαγορές στη σκιά του εκλογικού θρίλερ στις ΗΠΑ – Πώς κινούνται δολάριο, χρυσός

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο κόκκινο οι ευρωαγορές στη σκιά του εκλογικού θρίλερ στις ΗΠΑ – Πώς κινούνται δολάριο, χρυσός
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι αγορές το θρίλερ για γερά νεύρα, στο οποίο εξελίσσεται η διαδικασία ανάδειξης του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

Σημαντική πτώση καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην έναρξη της συνεδρίασης την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ και τη μάχη στήθος με στήθος που δίνουν Ντόναλντ Τραμπ.

Απώλειες 0,82% καταγράφει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, με τον τραπεζικό κλάδο να χάνει άνω του 3% εν μέσω αβεβαιότητας για τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Σημαντικές απώλειες 1,37% καταγράφει ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη, ενώ κατά 0,33% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο και κατά 0,50% ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι.

Ανοδικά το δολάριο, πέφτει ο χρυσός

Παρακολουθώντας τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων, το δολάριο ενισχύεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,58% στα 1.899 δολάρια ανά ουγγιά.

«Οι πρώιμες εκτιμήσεις για ταχεία ανάδειξη του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ έχουν διαψευστεί. Η πραγματικότητα δείχνει ότι θα έχουμε μια μακρά διαδικασία», σχολιάζει ο Ian Lyngen, στρατηγικός αναλυτής της BMO Capital Markets.

«Η μεταβλητότητα θα παραταθεί και θα διαρκέσει για περισσότερο χρόνο από όσο πιστεύαμε, τουλάχιστον μέχρις ότου η κατάσταση στις ΗΠΑ γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη…», προσθέτει ο ίδιος.

Με κέρδη έκλεισαν οι ασιατικές αγορές

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν, νωρίτερα, οι κυριότερες ασιατικές αγορές την Τετάρτη, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις ΗΠΑ.

Στην Κίνα, με κέρδη 0,19% στις 3.277 μονάδες έκλεισε ο δείκτης στη Σαγκάη, ενώ κατά 0,58% ενισχύθηκε ο δείκτης στη Σενζέν στις 12.659 μονάδες.

Ισχυρό άλμα 1,72% κατέγραψε ο δείκτης Nikkei 225 στην Ιαπωνία για να τερματίσει στις 23.695 μονάδες, ενώ κατά 1,2% στις 1.627 μονάδες ενισχύθηκε ο ευρύτερος δείκτης Topix.

Κέρδη 0,6% κατέγραψε ο δείκτης Kospi της Νοτίου Κορέας για να κλείσει στις 2.357 μονάδες.

Ανοδικά κατά 0,37% έκλεισε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, παρά το γεγονός ότι η μετοχές της Alibaba επιδόθηκαν σε βουτιά άνω του 6%, μετά την αναβολή της IPO της Ant Group. Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Alibaba κατέχει μερίδιο 33% στην Ant Group.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider