Βαριές απώλειες καταγράφει o Nikkei

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαριές απώλειες καταγράφει o Nikkei
Πάνω από 540 μονάδες χάνει ο Nikkei την Παρασκευή.

Απώλειες καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια πιάνοντας το νήμα από τις χθεσινές απώλειες που κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Wall Street.

Δυσοίωνη ήταν η πρώτη εικόνα που ήρθε από την απέναντι μεριά του Ατλαντικού καθώς το αμερικανικό ΑΕΠ «βυθίστηκε» 32,9% στο δεύτερο τρίμηνο. Σε σύγκριση την κρίση του 2008 που είχε καταγραφεί πτώση του ΑΕΠ κατά 8,4% στο δ' τρίμηνο της χρονιάς, παρατηρήθηκε τώρα μια «τρομακτική» ύφεση εξαιτίας του lockdown που εφαρμόστηκε, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Παράλληλα, αρνητικός πρωταγωνιστής των αγορών παραμένει ο Αμερικανός πρόεδρος που ζήτησε την Πέμπτη την αναβολή διεξαγωγής των Αμερικανικών προεδρικών εκλογών. Οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο, αλλά εξαιτίας της πανδημίας που «σαρώνει» κυρίως τις ΗΠΑ, ο Τραμπ ζήτησε να πάνε πίσω, μέχρις ότου οι Αμερικανοί πολίτες νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια, ώστε να προσέλθουν στις κάλπες.

Να αναφέρουμε πως αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές είναι ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος προηγείται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο η «αιμορραγία» για την αμερικανική οικονομία δεν μένει εκεί καθώς οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 12.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουλίου, «σπάζοντας ξανά το όριο του 1 εκατ. φτάνοντας στο 1,434 εκατ.

Ο δείκτης Nikkei καταγράφει πτώση 2,44% 540 μονάδων στις 21.788 μονάδες. Hang Seng και Shanghai καταγράφουν οριακές απώλειες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider