Ξένα Χρηματιστήρια
22-04-2020 | 09:11

Οι 3 λόγοι που οι διεθνείς αγορές δεν έχουν ακόμη «πιάσει πάτο»

Μοιράσου το
Οι 3 λόγοι που οι διεθνείς αγορές δεν έχουν ακόμη «πιάσει πάτο»

Η πτώση των διεθνών αγορών θα συνεχιστεί, εκτιμούν σε πρόσφατη έκθεσή τους οι αναλυτές της Glenmede.

Δεν έχει μπει ακόμη «φρένο» στην πτώση των διεθνών αγορών, προειδοποιούν ολοένα και περισσότεροι αναλυτές, προβλέποντας πως… έρχονται νέα χαμηλά για τα χρηματιστήρια, υπό το ασφυκτικό βάρος των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Η πτώση των διεθνών αγορών θα συνεχιστεί, εκτιμούν σε πρόσφατη έκθεσή τους οι αναλυτές της Glenmede, επικαλούμενοι μάλιστα, σύμφωνα με το Forbes, τρεις πολύ σοβαρούς λόγους.

Αναλυτικά:

Όπως προειδοποιούν οι αναλυτές της Glenmede, ο εμπορικός πόλεμος αναμένεται να αναζωπυρωθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν θα αφορά μόνο σε ΗΠΑ και Κίνα αλλά σε ένα πολύ πιο ευρύ πλαίσιο. Επιχειρήσεις ανά τον κόσμο δεν αποκλείεται να προβούν σε νέες αποφάσεις επιβολής δασμών, με στόχο να περιορίσουν την εξάρτησή τους από άλλες χώρες, σε αγαθά όπως αντιβιοτικά και υγειονομικό υλικό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί στις ΗΠΑ, τουλάχιστον 22 εκατ. εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλειά τους. Πολλοί θα επαναπροσληφθούν αλλά σίγουρα πολλοί περισσότεροι θα έχουν χάσει μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους. Οι καταναλωτές πιθανότατα θα προτιμήσουν να κάνουν αποταμίευση, παρά δαπάνες, στην τρέχουσα συγκυρία.

Η πραγματική ζημιά που έχει προκαλέσει η πανδημία θα γίνει ορατή στα οικονομικά μεγέθη των εταιρειών. Μάλιστα, οι αναλυτές της Glenmede, Jason Pride και Mike Reynolds, προειδοποιούν πως η βουτιά της κερδοφορίας των μεγάλων αμερικανικών εταιρειών θα είναι τεράστια και θα κινηθεί από 50 έως και 90% (!).

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.