Αρνητικά αντιδρά η Wall στη μείωση των επιτοκίων - Απώλειες άνω των 300 μονάδων για Dow

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αρνητικά αντιδρά η Wall στη μείωση των επιτοκίων - Απώλειες άνω των 300 μονάδων για Dow
Βυθίζεται η Wall μετά την απόφαση της Fed να μειώσει τα επιτόκια.

Τριψήφιες απώλειες καταγράφει ο Dow Jones, με τον S&P 500 να «πέφτει» κάτω από τις 3.000 μονάδες μετά την απόφαση της Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.

«Η προοπτική παραμένει ευνοϊκή και η σημερινή μείωση των επιτοκίων έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει αυτές τις προοπτικές. Η κατανάλωση παραμένει ισχυρή, αλλά η βιομηχανία έχει συρρικνωθεί, ο κλάδος των επιχειρήσεων μειώθηκε και η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει σε απογοητευτικά επίπεδα», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ στο Press Conference.

Ο Πάουελ όρισε την μείωση των επιτοκίων ως κίνηση «ασφάλειας», σχεδιασμένη για να διατηρήσει την πορεία της οικονομία. Δεν υπάρχει σκέψη ότι η οικονομία χρειάζεται μεγαλύτερη χαλάρωση, ανέφερε ο ίδιος.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, λίγα λεπτά μετά τις 22:00, o δείκτης S&P 500 σημειώνει απώλειες 1,14% φτάνοντας τις 2.978,06 μονάδες. Ο Dow Jones χάνει 338 μονάδες (-1,27%) στις 26,866.52ενώ ο Nasdaq διολισθάινει 0,14% φτάνοντας τις 8.169,38 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Κατοικίες: Οι κινήσεις που «κλειδώνουν» την επιστροφή ενοικίου – Τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι έως το τέλος Σεπτεμβρίου

ΕΦΚΑ: Ολοταχώς προς τη σύνταξη βγαίνει η γενιά των baby boomers - Γιατί συνεχίζουν να εργάζονται

AρρένΑ: Αύξηση πωλήσεων για το «νερό του Ολυμπιακού» - Οι στόχοι της οικογένειας Τσάκου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider