Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στραμμένο στην Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στραμμένο στην Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας
Κέρδη σε Κίνα και Αυστραλία, πτωτικοί δείκτες στην Κορέα.

Ανοδική πορεία κατέγραψαν οι δείκτες στις κυριότερες ασιατικές αγορές κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επηρεασμένοι από τις δηλώσεις του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας, περί πιθανής περιόδου χαμηλών επιτοκίων.

Θετικά πρόσημα εμφάνισαν οι κινεζικές αγορές στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους δείκτες σε Σαγκάη και Σενζέν να καταγράφουν κέρδη. Συγκεκριμένα, ο δείκτης στη Σαγκάη έκλεισε με ανοδική πορεία στο 0,29%, όπως και ο δείκτης της Σενζέν στο 0,47%.

Κέρδη κατέγραψε και το Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να σημειώνει άνοδο στο 0,26%, την τελευταία ώρα πριν το κλείσιμο της αγοράς.

Την ίδια ώρα και η Ιαπωνία κατέγραψε κέρδη, με το δείκτη Nikkei 225 να σημειώνει άνοδο κατά 0,33%, όπως και ο γενικότερος δείκτης Topix που σημείωσε κέρδη στο 0,22%.

Η Αυστραλία (ASX 200) ολοκλήρωσε τη συνεδρία με άνοδο κατά 0,29%, την ώρα που στην Κορέα (Kospi) η συνεδρία ολοκληρώθηκε με απώλειες στο 0,38%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Κατοικίες: Οι κινήσεις που «κλειδώνουν» την επιστροφή ενοικίου – Τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι έως το τέλος Σεπτεμβρίου

ΕΦΚΑ: Ολοταχώς προς τη σύνταξη βγαίνει η γενιά των baby boomers - Γιατί συνεχίζουν να εργάζονται

AρρένΑ: Αύξηση πωλήσεων για το «νερό του Ολυμπιακού» - Οι στόχοι της οικογένειας Τσάκου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider