«Παράθυρο» επιστροφής Εθνικής και Eurobank στον MSCI

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παράθυρο» επιστροφής Εθνικής και Eurobank στον MSCI
Αυξάνεται η πιθανότητα να διευρυνθεί η παρουσία των μετοχών στον δείκτη λόγω της οικονομικής ανάκαμψης, αλλά και του rebound 33% που έχουν καταγράψει οι τραπεζικοί τίτλοι το 2019.

Ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να επιστρέψει στον δείκτη αναδυόμενων αγορών MSCI για την Ελλάδα οι αναλυτές της VTB Capital.

Σε σημερινή έκθεση της ρωσικής επενδυτικής τράπεζας αναφέρεται η πιθανότητα ο δείκτης να διευρύνει τη βάση του στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής ανάκαμψης στη χώρα, αλλά και του rebound 33% που έχουν καταγράψει οι τραπεζικοί τίτλοι από την αρχή του έτους.

Πρώτη «υποψήφια» για επιστροφή στον MSCI Standard Ελλάδος, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι η Εθνική Τράπεζα, η οποία μπορεί να συμπεριληφθεί και στα σημερινά επίπεδα (1,98 ευρώ). Με μια αύξηση της τάξης του 2-7%, ανοίγει η «πόρτα» και για τη Eurobank, σύμφωνα με την ίδια έκθεση.

Η μετοχή της Μυτιληναίος, αντιθέτως, θα πρέπει να σημειώσει άλμα 20% για να θεωρείται επιλέξιμη για τον δείκτη MSCI. Σημειώνεται ότι, σήμερα, έξι ελληνικές μετοχές περιλαμβάνονται στον δείκτη: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Jumbo, Motor Oil και Τιτάν.

Θυμίζεται ότι στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, εξοβελίστηκαν από τον δείκτη MSCI και τίτλοι τριών ελληνικών τραπεζών Εθνική, Πειραιώς και Eurobank, προκαλώντας ισχυρούς κλυδωνισμούς στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Το ενδεχόμενο επιστροφής των δύο εξ αυτών αναμένεται να δώσει ανάσα στην αγορά, κυρίως λόγω αποκατάστασης της εμπιστοσύνης. Σημειώνεται ότι Τράπεζα Πειραιώς παραμένει ακόμη εκτός του ορίζοντα ένταξης, καθώς το ελάχιστο όριο είναι 1 δισ. ευρώ και σήμερα η χρηματιστηριακή της αξία κυμαίνεται στα 613 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider