Χρηματιστήριο: Στις 625 μονάδες εν μέσω τραπεζικών πιέσεων

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Στις 625 μονάδες εν μέσω τραπεζικών πιέσεων
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Χαμηλότερα από τις 630 μονάδες έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω πιέσεων στους τραπεζικούς τίτλους.

Χαμηλότερα από τις 630 μονάδες έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω πιέσεων στους τραπεζικούς τίτλους.

Το κλίμα επιδείνωσαν οι εκθέσεις ξένων οίκων που υποστήριζαν πως οι ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν σε στενωπό και το 2019.

Αρνητικά συνέβαλε και η αύξηση του κόστους δανεισμού του Δημοσίου όπως αυτή αποτυπώνεται στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Το δεκαετές ομόλογο αναφοράς σημείωσε σήμερα απόδοση 4,38%, ήτοι κινήθηκε στα υψηλοτέρα επίπεδα τριών εβδομάδων. Το πενταετές ομόλογο δεκχθηκε και αυτό πιέσεις με την απόδοση του να διαμορφώνεται στο 3,45%.

Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,1280 ευρώ με απώλειες 4,57%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,1040 ευρώ με απώλειες 3,66%. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 0,83 ευρώ με απώλειες 2,35%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,4920 ευρώ με απώλειες 1,60%.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 625,31 μονάδες με απώλειες 1,06% και τζίρο 39,6 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν πτωτικές ήταν οι 61, ανοδικές 39 μετοχές και αμετάβλητες 11.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 39,660 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 21.498.526 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,20%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,14%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Motor Oil (+4,12% στα 21,550 ευρώ), της Μυτιληναίος (+2,11% στα 7,730 ευρώ), της Jumbo( +1,94% στα 13,660 ευρώ) και των ΕΛΠΕ (+1,88% στα 7,600 ευρώ).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (-4,57% στα 1,1280 ευρώ), της Εθνικής (-3,66% στα 1,1040 ευρώ), της ΔΕΗ (-2,68% στα 1,3420 ευρώ) και της ΕΧΑΕ (-2,64% στα 3,6900 ευρώ).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες του Πετρελαίου (+3,49%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+1,25%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-3,45%) και των Τηλεπικοινωνιών (-3,35%).

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν ότι αν χαθούν οι 600 μονάδες στις επόμενες συνεδριάσεις, τότε η επόμενη καθοδική τεχνική στήριξη εντοπίζεται στις 570 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ψηφιακή παγίδα στις εκπρόθεσμες δηλώσεις: Αυτόματα πρόστιμα σε όσους ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους

Πότε θα καταβληθεί το νέο επίδομα των 150 ευρώ σε οικογένειες με παιδιά - Οι εισοδηματικοί «κόφτες»

Αντιπολιτευτικοί μπελάδες από τα κομματικά «γεννητούρια» - Σκόνη και θρύψαλα ο ΣΥΡΙΖΑ - Νέοι καβγάδες στο ΠΑΣΟΚ

Φόρτωση BOLM...
reader insider