Χρηματιστήριο: Άτακτη υποχώρηση στην «επίθεση» των πωλητών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Άτακτη υποχώρηση στην «επίθεση» των πωλητών
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Χωρίς αντιστάσεις εμφανίστηκε η χρηματιστηριακή αγορά απέναντι στην «επίθεση» των πωλητών, με τον τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στο επίπεδο των 630 μονάδων.

Χωρίς αντιστάσεις εμφανίστηκε η χρηματιστηριακή αγορά απέναντι στην «επίθεση» των πωλητών, με τον τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στο επίπεδο των 630 μονάδων.

Η ελληνική κεφαλαιαγορά εναρμονίσθηκε με το πτωτικό κλίμα των διεθνών αγορών με τις ρευστοποιήσεις να μην περιορίζονται στις μετοχές και να εξαπλώνονται και στα ομόλογα.

Αν και η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ήταν στο 4,2% στο άνοιγμα των συναλλαγών της Δευτέρας τελικά έκλεισε υψηλότερα στο 4,34%.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,05% στις 632,04 μονάδες, με τον τζίρο στα 32,4 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 13,6 εκατομμύρια τεμάχια.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές έχουν επισημάνει πως η απώλεια των 620 μονάδων θα οδηγήσει το ΧΑΑ χαμηλότερα των 600 μονάδων βραχυπρόθεσμα.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 2,09%, στις 1.664,07 μονάδες, ενώ της μεσαίας κεφαλαιοποίησης στο -1,73% και στις 999,19 μονάδες.

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημείωσε μόνο ο δείκτης της Υγείας (+2,57%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες του Εμπορίου (-4,30%), των Τραπεζών (-3,47%) και των Πρώτων Υλών (-3,34%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,09%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,73%.

Ανοδικά κινήθηκαν 20 μετοχές, 79 πτωτικά και 30 παρέμειναν σταθερές.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψε μόνο η μετοχή της ΑΔΜΗΕ (+1,49% στα1,630 ευρώ).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (-5,42% στα 1,3790 ευρώ), της Alpha Bank (-4,68% στα 1,1820 ευρώ), της Fourlis (-4,56% στα 4,290 ευρώ), της Motor Oil (-3,73% στα 20,650 ευρώ), της Πειραιώς (-3,08% στα 0,850 ευρώ), της Viohalco (-2,99% στα 2,600 ευρώ) και της Eurobank (-2,91% στα 0,500 ευρώ).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Εθνική, διακινώντας 4.039.650 και 1.491.358 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΠΑΠ με 5,160 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 4,789 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Κρατικά «φέσια»: Στα 3,55 δισ. ευρώ ο λογαριασμός του δημοσίου στους ιδιώτες - Ποιοι χρωστούν και πόσα

Καύσιμα: Νέος γύρος αυξήσεων από την Τρίτη - Τι δείχνουν οι τιμές σε βενζίνη και diesel

Ένα πράγμα που δεν υπήρξε ποτέ ο ΛεΜπρόν Τζέιμς

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider