Πάνω από τις 600 μονάδες επέστρεψε ο Γενικός Δείκτης, σε μια συνεδρίαση ανοδικής αντίδρασης που όμως δεν αρκεί για να υπερκεράσει το χθεσινό sell-off που βύθισε το Χρηματιστήριο σχεδόν κατά 4%.
Αυτή την ώρα (13:38), ο Γ.Δ. ενισχύεται κατά 1,58% στις 602,41 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται μόλις σε 12 εκατ. ευρώ. Ισχνή είναι η ανάκαμψη των τραπεζών, με τον κλαδικό δείκτη να ανακάμπτει μόλις κατά 2,78%, έναντι βουτιάς 6,34% που σημείωσε την «Μαύρη Τρίτη».
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει ο τίτλος της Alpha Bank (+3,36%) και ακολουθούν η Eurobank (+2.28%), η Εθνική Τράπεζα (+1,80%) και η Τράπεζα Πειραιώς (+1,70%).
Το μεσημέρι αναμένεται η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2019 στη Βουλή, ενώ, από την πλευρά της, η Κομισιόν αναμένεται να δημοσιοποιήσει την πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση για την ελληνική οικονομία.
Την ίδια ώρα, «καρφωμένη» στο 4,67% παραμένει η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ελληνικού Δημοσίου, σε μια εξέλιξη που επηρεάζει δυσμενώς το ευρύτερο επενδυτικό κλίμα στη χώρα μας ως απόρροια της κλιμάκωσης της αβεβαιότητας στην ευρύτερη περιοχή και ιδίως στην Ιταλία.
Η «Μαύρη Τρίτη»
Τους χειρότερους φόβους των χρηματιστηριακών αναλυτών επιβεβαίωσε, άλλωστε, η χθεσινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να «χάνει» τις 600 μονάδες, υπό το βάρος των μαζικών ρευστοποιήσεων στο ταμπλό.
Το Χρηματιστήριο έκλεισε χθες στις 593,05 μονάδες, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 3,91% και τον τζίρο να διαμορφώνεται ελαφρώς πάνω από τα 49 εκατ. ευρώ.