ΠΙΣ: Προσφυγή στην ΕΕ για την εξουθενωτική εργασία των γιατρών στο ΕΣΥ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΙΣ: Προσφυγή στην ΕΕ για την εξουθενωτική εργασία των γιατρών στο ΕΣΥ
Την αντίθεσή του στα τα -επί πληρωμή- απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, τονίζοντας ότι, όχι μόνο δεν θα αποτελέσουν λύση, αλλά θα δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.

Την αντίθεσή του στα -επί πληρωμή- απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, τονίζοντας ότι, όχι μόνο δεν θα αποτελέσουν λύση, αλλά θα δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.

Σταθερή θέση του ΠΙΣ, ο οποίος ήδη από την πρόσφατη Γενική του Συνέλευση έχει λάβει θέση στο ζήτημα, είναι η άμεση στελέχωση του ΕΣΥ με γιατρούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ώστε να λειτουργήσουν με επάρκεια και ποιότητα οι Κλινικές και τα Εργαστήρια και να αποτραπούν φαινόμενα κατάρρευσης γιατρών εν ώρα εργασίας και αναστροφής του κύματος παραίτησης γιατρών από το δημόσιο σύστημα υγείας. Ήδη ο ΠΙΣ έχει ξεκινήσει διαδικασία προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξουθενωτική εργασία των γιατρών του ΕΣΥ, η οποία υπερβαίνει κατά πολύ τα μέγιστα εβδομαδιαία όρια, καθιστώντας ανέφικτη κάθε επιπλέον επιβάρυνση με απογευματινή εργασία, πέραν της πρωινής και των εφημεριών.

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, προϋπόθεση για να ανταποκριθούν οι γιατροί στις επικείμενες προκηρύξεις είναι ασφαλώς η μισθολογική τους αναβάθμιση, με διπλασιασμό των καθαρών τους αποδοχών και παροχή κινήτρων, προκειμένου να στελεχωθούν οι νησιωτικές και ορεινές περιοχές και οι άγονες ειδικότητες.

«Η απόπειρα να λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία των Νοσοκομείων ως ανταγωνιστές των ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων με τιμοκαταλόγους που επιβαρύνουν τους ασθενείς, κρίνουμε ότι αποτελεί ατελέσφορη πρακτική, πολλώ δε μάλλον όταν προτάσσεται ως επιχείρημα ότι αποτελεί τον τρόπο να νομιμοποιηθεί η επονείδιστη πρακτική που αποκαλείται “φακελάκι”», αναφέρουν οι γιατροί. Και προσθέτουν:

«Ο ΠΙΣ θεωρεί θεμελιώδη ανάγκη τη διατήρηση καθαρών σχέσεων ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό σύστημα υγείας και κυρίως ανάμεσα στον γιατρό και τον ασθενή και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να εκπληρώνει το θεσμικό του ρόλο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεν έχουν τέλος οι ελλείψεις φαρμάκων -  «Άφαντα» φάρμακα για πολλές παθήσεις 

Γεωργιάδης: Απλοποιείται η δυνατότητα για ραντεβού με γιατρούς

Υπ. Υγείας: Προκήρυξη για 2.145 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider