«Καμπανάκι» από τη Δερματοχειρουργική εταιρεία – Προσοχή στα ενέσιμα υλικά για αισθητικές θεραπείες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπανάκι» από τη Δερματοχειρουργική εταιρεία – Προσοχή στα ενέσιμα υλικά για αισθητικές θεραπείες
Την προσοχή των δερματολόγων σχετικά με τις πηγές προμήθειας ενέσιμων υλικών, που χρησιμοποιούν  σε αισθητικές θεραπείες, επισύρει η Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας.

Την προσοχή των δερματολόγων σχετικά με τις πηγές προμήθειας ενέσιμων υλικών, που χρησιμοποιούν σε αισθητικές θεραπείες, επισύρει η Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει ότι τα υλικά αυτά πρέπει να τα προμηθεύονται από τα φαρμακεία ή από τους επίσημους αντιπροσώπους και όχι από πλανόδιους πωλητές ή ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Η Εταιρεία προχώρησε στις συστάσεις αυτές με αφορμή την σύλληψη δύο ατόμων για παράνομη διακίνηση μέσω Facebook σκευασμάτων αισθητικής. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονταν και ενέσιμα υλικά, που υποτίθεται ότι ήταν μπότοξ αλλά –σύμφωνα με καταγγελίες– ήταν μαρμαρόσκονη.

Όπως έγινε γνωστό, το πελατολόγιο τους απαρτιζόταν από πολυάριθμα ιατρεία και κέντρα αισθητικής σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η παράδοση γινόταν απευθείας ή με αποστολή δεμάτων και η πληρωμή χέρι με χέρι ή με αντικαταβολή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής κ. Σωτήρη Θεοχάρη, η συντριπτική πλειονότητα των δερματολόγων προμηθεύεται τα ενέσιμα υλικά μέσω νόμιμων οδών, ωστόσο, προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα, τονίζει ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα.

Οι συστάσεις

Η Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής συνιστά τα εξής στους δερματολόγους:

  • Να προμηθεύονται τα σκευάσμτα ενέσιμων τοξινών (βοτουλινικής τοξίνης), που είναι φάρμακα και υπόκεινται σε διαδικασίες ελέγχου από τον ΕΟΦ, από τα φαρμακεία
  • Να προμηθεύονται τα προϊόντα ιατροτεχνολογίας (medical devices ), τα ενέσιμα δερματικά εμφυτεύματα, από τους επίσημους αντιπροσώπους των συγκεκριμένων υλικών στην πατρίδα μας
  • Να μένουν μακριά από «πλανόδιους πωλητές» και «ηλεκτρονικές πλατφόρμες»

«Είμαστε βέβαιοι ότι η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων μας ακολουθεί αυτήν την τακτική. Εκτιμούμε ότι είναι καιρός να ανοίξει μια συζήτηση με θέμα την ασφάλεια των συγκεκριμένων δημοφιλών αισθητικών πράξεων με όλους τους εμπλεκομένους: πολιτεία, ιατρικοί σύλλογοι, ιατρικές εταιρείες εμπλεκομένων ειδικοτήτων, φαρμακευτικές εταιρείες, αντιπρόσωποι και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μην βιώσουμε στο μέλλον δυσάρεστες και επικίνδυνες για την υγεία των συμπολιτών μας επιπλοκές», τονίζει ο κ. Θεοχάρης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καρκίνος: Στα 375 δισ. δολάρια η φαρμακευτική δαπάνη σε βάθος πενταετίας  

HPV: Κίνδυνος για μελλοντική αύξηση των σχετιζόμενων νόσων, λόγω εμβολιαστικού ελλείμματος

Κορονοϊός: 17 νέοι θάνατοι και 27 διασωληνωμένοι την προηγούμενη εβδομάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider