Μόσιαλος: Το νέο εμβόλιο Covid έχει νόημα μόνο αν αντιμετωπίζει την υπο-παραλλαγή Β5

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μόσιαλος: Το νέο εμβόλιο Covid έχει νόημα μόνο αν αντιμετωπίζει την υπο-παραλλαγή Β5
Ο κ. Μόσιαλος τόνισε πως «νόημα το νέο εμβόλιο από Οκτώβρη θα έχει μόνο ανα ντιμετωπίζει την παραλλαγή Β5 της όμικρον, καθώς η Β4 θα έχει χαθεί έως τότε».

«Πάντα σε συζήτηση με τον προσωπικό του γιατρό που γνωρίζει ιστορικό υγείας» θα πρέπει να λαμβάνει ο πρέπει ο καθένας να αποφασίσει αν θα κάνει τη δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου, δήλωσε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού.

«Και ο Ευρωπαικός Οργανισμός Φαρμάκων αλλά και το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων στη Σουηδία έχουν άλλα ηλικιακά όρια που "μιλουν"για τους άνω των 79 ετών, όπως και στη Βρετανία στην οποία ζω η τέταρτη δόση είναι μόνο για τους άνω των 75 που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας» τόνισε ο καθηγητής ο οποίος σχολίασε «θεωρώ πως δεν χρειάζεται αν δεν ανήκει σε ευάλωτη ομάδα ή δεν υπάρχει σοβαρό νόσημα».

Μάλιστα έθεσε και το ερώτημα για το πόσοι άνω των 60 έχουν κάνει αυτούς τους δυόμιση μήνες που άνοιξε η πλατφόρμα την αναμνηστική δόση «είναι μόνο το 17%» είπε.

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε πως «νόημα το νέο εμβόλιο από Οκτώβρη θα έχει μόνο ανα ντιμετωπίζει την παραλλαγή Β5 της όμικρον, καθώς η Β4 θα έχει χαθεί έως τότε» ενώ πρότεινε «να γίνονται κάθε 2- 3 εβδομάδες να γίνονται τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για να ελέγχεται η ανοσία στην κοινότητα».

«Πάντα σε συζήτηση με τον προσωπικό του γιατρό που γνωρίζει ιστορικό υγείας πρέπει ο καθένας να αποφασίσει αν θα κάνει τη δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου, όμως θεωρώ πως δεν χρειάζεται αν δεν ανήκει σε ευάλωτη ομάδα ή δεν υπάρχει σοβαρό νόσημα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Διαφεύγουν από τα εξουδετερωτικά αντισώματα οι νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον

Κορονοϊός: 11.972 νέα κρούσματα και 2.000 επαναλοιμώξεις - Στους 86 οι διασωληνωμένοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider