Τζανάκης: Η 4η δόση ωφελεί τους άνω των 60 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζανάκης: Η 4η δόση ωφελεί τους άνω των 60 ετών
Όπως τόνισε ο κ. Τζανάκης θα πρέπει να είναι σαφές ότι το εμβόλιο δεν προστατεύει από την μόλυνση με Covid, αλλά από τη βαριά νόσηση.

Στον αν πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί με την 4η δόση κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης μιλώντας στο Mega.

Όπως τόνισε ο κ. Τζανάκης θα πρέπει να είναι σαφές ότι το εμβόλιο δεν προστατεύει από την μόλυνση με Covid, αλλά από τη βαριά νόσηση.

«Τα δεδομένα μέχρι στιγμής λένε ότι η 4η δόση, οριακά ωφελεί μετά την ηλικία των 60 ετών. Από κει και κάτω, δεν υπάρχουν δεδομένα επιστημονικά ότι ωφελεί σημαντικά» υπογράμμισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

«Οπότε, έτσι όπως δόθηκε η απάντηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, χωρίς να είναι λάθος, είναι μια ανακοίνωση που βάζει σε διλήμματα τον κόσμο και σε σύγχυση» πρόσθεσε ο κ. Τζανάκης, εξηγώντας ότι θα μπορούσε να είναι μια οδηγία προς τους πολίτες ηλικίας άνω των 50 ετών, ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό με τη δεύτερη ενισχυτική δόση.

«Τα δεδομένα προς την ασφάλεια του εμβολίου είναι σίγουρα, δεν έχουμε προς αυτό πρόβλημα» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, απαντώντας σε όσους εξέφρασαν προβληματισμούς σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών σε μια 4η δόση.

«Προσωπικά εγώ ως γιατρός θα πρότεινα οι άνω των 60 ετών να κάνουν το εμβόλιο -ιδιαίτερα αν έχουν συνοδά νοσήματα, οι 50-60 να το σκεφτούν αν έχουν και άλλα νοσήματα, ενώ οι κάτω των 50 ετών να περιμένουν» κατέληξη ο Νίκος Τζανάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Διαφεύγουν από τα εξουδετερωτικά αντισώματα οι νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον

Κορονοϊός: 11.972 νέα κρούσματα και 2.000 επαναλοιμώξεις - Στους 86 οι διασωληνωμένοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider