Moderna: Εκατομμύρια εμβόλια θα παράγονται στο νέο της εργοστάσιο στην Αυστραλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Moderna: Εκατομμύρια εμβόλια θα παράγονται στο νέο της εργοστάσιο στην Αυστραλία
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον είπε ότι το εργοστάσιο στην πολιτεία Βικτώρια αναμένεται να παράγει έως και 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου mRNA κάθε χρόνο όταν αρχίσει να λειτουργεί το 2024.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Moderna θα παράγει εκατομμύρια εμβόλια mRNA ετησίως στην Αυστραλία, αφού συμφώνησε να δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής της εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.

Η συμφωνία, η δεύτερη από δυτικό κατασκευαστή εμβολίων mRNA στην Ασία και στον Ειρηνικό, υπογραμμίζει τις προσπάθειες των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν τοπική παραγωγή και να προετοιμαστούν για μελλοντικές πανδημικές απειλές μετά την περιορισμένη έγκαιρη πρόσβαση σε εμβόλια που οδήγησαν στην καθυστερημένη διάθεση εμβολίων για τον Covid-19.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον είπε ότι το εργοστάσιο στην πολιτεία Βικτώρια αναμένεται να παράγει έως και 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου mRNA κάθε χρόνο όταν αρχίσει να λειτουργεί το 2024.

«Προχωρώντας με αυτή τη νέα συνεργασία, χτίζουμε... την ανεξάρτητη ικανότητά μας να κατασκευάζουμε αυτά τα εμβόλια εδώ στην Αυστραλία», είπε ο Μόρισον σε δημοσιογράφους στη Μελβούρνη.

Ο Μόρισον δεν διευκρίνισε τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, αλλά τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η συμφωνία θα μπορούσε να είναι αξίας περίπου 1,43 δισ. δολαρίων.

Η Moderna είπε τον Οκτώβριο ότι σχεδίαζε να επενδύσει έως και 500 εκατ. δολάρια για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Αφρική για την παραγωγή έως και 500 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων mRNA κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου για την Covid-19.

Η BioNtech ανακοίνωσε ένα σχέδιο τον Μάιο για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου στη Σιγκαπούρη που θα έχει εκτιμώμενη ετήσια δυναμικότητα πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων των εμβολίων mRNA της μόλις τεθεί σε λειτουργία το 2023.

Η Νότια Κορέα, η οποία έχει συνάψει συμφωνία με τη Moderna για την παροχή εργασιών συσκευασίας για το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας, επιδιώκει επίσης να προσελκύσει κατασκευαστές εμβολίων mRNA για να ξεκινήσουν την τοπική παραγωγή.

Η ανακοίνωση της Moderna έγινε καθώς η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας, όπου βρίσκεται το Σίδνεϊ, ανέφερε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των κρουσμάτων από τότε που έληξε το lockdown σχεδόν τεσσάρων μηνών στις αρχές Οκτωβρίου.

Παρά την αύξηση των νέων μολύνσεων, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η προγραμματισμένη χαλάρωση των περιορισμών στο Σίδνεϊ από την Τετάρτη θα προχωρήσει, καθώς προέτρεψαν τους ανθρώπους να λάβουν τις ενισχυτικές δόσεις για να αποκρούσουν την απειλή της Όμικρον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider